5 voorbeelden van fitnessbedrog

We kennen het allemaal wel, de filmpjes op tv waar ze ons opnieuw een toestel willen aansmeren dat er ‘zogezegd’ voor zorgt dat we fitter, jonger of gespierder uitzien. We zetten enkele zogenaamde ‘wondermiddeltjes’ op een rij. Je bent gewaarschuwd, laat je niet vangen!

Elektronische buikspierapparaat

Dit is een toestelletje dat bestaat uit elektroden die je op de buik bevestigt en dat de spieren samentrekt door kleine elektrische schokken. Het moet ervoor zorgen dat het lichaamsvet verdwijnt. Het is echter bewezen dat vet enkel verdwijnt door een combinatie van lichaamsbeweging (cardiovasculair) en een caloriearm dieet. De enige manier om af te vallen is dus zelf voor de nodige lichaamsbeweging te zorgen, niet een apparaatje.

De work-outvideo’s of -dvd’s

Fitnessvideo’s die je eindeloze reeksen sit-ups laten doen om zo een prachtig lijf te garanderen, werken gewoon niet. Nogmaals, voor dat strakke buikje heb je een combinatie nodig van sit-ups met cardiovasculaire oefeningen en een gezond dieet. Sit-ups zullen er wel voor zorgen dat je buikspieren er strakker uitzien, maar ze zullen nooit zo efficiënt zijn als eerdergenoemde combinatie.

Afvaldrankjes en -pillen

Pillen en drankjes die je beloven om af te vallen, werken niet. Je kan fysieke training, gekenmerkt door spieroefeningen en cardiovasculaire oefeningen, onmogelijk vervangen door een supplement in een flesje. Veel mensen vermijden graag de fysieke inspanning die nodig is om af te vallen, en dat weten de makers van deze supplementen maar al te goed.

In Nederland alleen was er in 2007 in vergelijking met het jaar voordien een toename van 32% van het gebruik van afslankpillen. Verontrustende cijfers, vooral als je weet dat de pillen geen sikkepit helpen en de bedrijven die ze maken puur uit zijn op winstbejag. Bovendien zijn de effecten van deze producten op het lichaam op lange termijn niet gekend, en dat is toch wel beangstigend.

Door seks val je af

Door zoveel auteurs aangehaald, ook al klopt het niet: seks zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt, maar niet genoeg om te zorgen voor gewichtsverlies. Het zorgt er wel voor dat je een bepaald type hormoon, dat zorgt voor een remmende eetlust, aanmaakt. Wat je in feite nodig hebt, is een fitnessabonnement, alleen mag het wel wat goedkoper.

Trilplaten en afslankgordels

Trilplaten en afslankgordels vind je in alle uitvoeringen en kleuren, maar zoals je eerder al zag bij het elektronische buikspierapparaatje, werken ook deze toestellen niet. Een onderzoeker beweert zelfs dat een trilplaat op lange termijn schadelijk kan zijn voor bepaalde organen…

Hoewel er steeds nieuwe wondermiddeltjes op de markt komen om af te vallen, moet je toch echt opletten met de vele verhalen. Ga na of de bron te vertrouwen is en probeer het eens uit. Zie je op korte termijn geen verbetering, ga dan voor de traditionelere oefeningen, die ervoor zorgen dat je gegarandeerd de juiste resultaten bereikt.

Dit bericht is gepost op 5 maart 2008 om 14:33 uur en is geplaatst in Algemeen, Fitnessapparatuur.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Fitnessoefeningen voor luieriken
Fitnessoefeningen om blessures te voorkomen