Goede (fitness-)voornemens

We kennen het wellicht allemaal. We maken regelmatig goede voornemens om de fitnesszaal vaker op te zoeken. Maar hoe gemotiveerd we ook zijn wanneer we deze voornemens maken, we brengen ze zelden in praktijk. Gelukkig is er hulp op komst. Met de hulp van onderstaande tips zijn onze loze fitnessbeloften voorgoed verleden tijd.

Stel jezelf doelen op en schrijf ze neer

Wil je die overtollige kilo’s kwijt, een strakker lichaam krijgen of meer conditie opbouwen? Wat je doel ook is, zet het op papier. Noteer daarbij hoe je te werk zal gaan (hoe vaak je zal gaan fitnessen, hoe lang, enz.). Wanneer je dat gedaan hebt, kun je het plan kopiëren en overal ophangen. Zo zal het je altijd aan je goede voornemens herinneren.

Visualiseer je doelen

Wat ook vaak werkt als motivatie om je in je sportkledij te hijsen, is je je vooropgesteld doel inbeelden. Beeld jezelf bijvoorbeeld tien kilo slanker in dan je bent en stel je open voor het geluk dat je dan voelt. Of knip uit een magazine een afbeelding van het strakke lichaam dat je wilt bekomen.

Zoek een sportmaatje

Met twee is beter dan alleen. Zeker als het op het houden van je (sport)beloften aankomt. Een sportmaatje motiveert je extra om niet op te geven.

Houd je vooruitgang nauwgezet bij

Schrijf dagelijks of wekelijks je vorderingen neer. Dat zal je moraal hooghouden en je stimuleren om door te gaan totdat je doel bereikt is.

Blijf realistisch

Zet jezelf haalbare doelen voorop en wees je ervan bewust dat je geconfronteerd zal worden met hindernissen zoals ziekte of de zorg voor je kinderen. Op die manier ben je voorbereid op tegenvallers en heb je de kracht ervoor te blijven gaan. Onthoud dat Rome ook niet op één dag gebouwd is.

Wees flexibel

Geef de moed niet op als je je eens niet aan je plan kan houden. Afwijken van je plan moet kunnen zonder je schuldig te voelen. Om je beter te voelen, kan je je sportsessie uitstellen naar een ander moment of kan je het vervangen door een aantal buikspieroefeningen bij je thuis. Zorg ervoor dat je, als je al eens een keertje niet kan gaan sporten, genoeg beweging hebt. Laat de auto staan en ga te voet of met de fiets.

Neem een ‘vrije dag’

Soms kan het ook zeer productief zijn om eens een dag al je voornemens te vergeten en gewoon iets leuks te doen. Het zal je helpen om je opnieuw op je doelen te focussen én het zal er bovendien voor zorgen dat je geen (sport)obsessie creëert.

Dit bericht is gepost op 26 maart 2008 om 09:00 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.