Buiten sporten in de sneeuw

In de zomer kan je heerlijk buiten trainen. Als het in de winter koud is en er sneeuw ligt, blijven velen liever binnen of gaan ze naar de fitnessclub om te sporten. Maar ook in de winter kan je uitstekend buiten trainen!

Sleeën

Sleeën kan een uitstekende workout zijn. Een helling op wandelen is een goede uithoudingstraining, maar als je de slee achter je aantrekt, zullen ook je quadriceps zich goed ontwikkelen. Niets zo leuk om daarna helling af te zoeven, alleen of met je kinderen.

Langlaufen

Langlaufen is een van de beste wintersporten om calorieën te verbranden. Langlaufen is een intensieve sport, waarmee je eerder je aërobische conditie zal bevorderen. Door te langlaufen, leren je spieren beter omgaan met melkzuur. Bovendien is langlaufen een goede workout voor je bovenlichaam.

Lopen

Het  koude weer mag geen excuus zijn, ook in de winter kan je perfect buiten joggen! Als het gesneeuwd heeft, betekent dat dat je nog meer inspanningen zal moeten leveren. Op die manier zal je niet alleen meer calorieën verbranden, maar ook je kuit- en enkelspieren versterken.

Wandelen

Voor wandelen geldt hetzelfde als voor lopen. Wandelen in de sneeuw zal een extra inspanning van je vragen,  waardoor je meer calorieën zal verbranden en je kuit- en enkelspieren zal versterken.

Dit bericht is gepost op 10 februari 2010 om 08:34 uur en is geplaatst in Algemeen, sporten.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Zo voer je squats uit
Fitnessoefeningen met een stoel