Wii Fit: fitness op een spelconsole

Is er een nieuwe generatie computerspellen op komst? Wii Fit is een computerspel voor de spelconsole Wii dat als voornaamste doel heeft mensen te  laten bewegen en gezonder te maken terwijl ze plezier hebben. Maar slaagt het spel hier wel in?

Van start gaan

De eerste stap is op het Wii Balance Board (dat je bij het spel krijgt) gaan staan om zo te weten te komen hoe het met je huidige conditie gesteld is. De Wii zal je Body Mass Index (BMI) berekenen, je zwaartepunt analyseren en je atletische vaardigheid berekenen. Op basis van enkele tests zal hij je Wii Fit-leeftijd bepalen. Dit  is een getal tussen 2 en 99.

Oefeningen

Wii Fit laat je kiezen uit meer dan 40 oefeningen op 4 gebieden. De Aerobic exercises zijn erop gericht calorieën te verbranden, de Balance Games om je balans en houding te verbeteren, de Muscle Workouts om je spieren te verstevigen en de Yoga-oefeningen om te leren ontspannen.

Op het Wii Fit Channel kunnen maximaal acht personen een profiel opslaan met hun vorderingen, en deze met elkaar vergelijken. Als je vooruitgang boekt, zal je dat ook zien aan de slanker wordende taille van je Wii Fit-personage.

Voor- en nadelen

Voordelen:

- Wii Fit werk motiverend. Het is erg speels, doordat je bewegingen op het scherm te zien zijn, je kan in competitie gaan met de andere leden van je familie en
- Je maakt plezier terwijl je de oefeningen uitvoert. Bij sommige oefeningen zal je zelfs vergeten dat je  eigenlijk aan je conditie aan het werken bent.
- Iedereen kan het. Alle leeftijden kunnen genieten van Wii Fit.

Nadelen:

- Je kan geen workout samenstellen waarin je meerdere oefeningen combineert.
- Wii Fit kan niet op tegen sporten. Daarvoor zijn de oefeningen te weinig intensief.
- Je krijgt geen veiligheidsvoorschriften bij de oefeningen.

Dit bericht is gepost op 10 februari 2010 om 08:12 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: 10 mythes van een bodybuildingdieet
Zo voer je squats uit