De aankoop van een crosstrainer

Een crosstrainer is een ideaal fitnesstoestel, iedereen kan er namelijk op trainen. Of je nu fit bent of eerder een slechte conditie hebt, wat dikker bent of op gewicht bent, een crosstrainer is er voor alle niveaus!Een crosstrainer  is niet alleen een toestel waarmee je aan conditietraining doet, maar je traint er ook verschillende spiergroepen van je lichaam mee: schouders, rug, borst, armen, billen, kuiten, heupen en dijen.Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor zich voor thuis een crosstrainer aan te schaffen. Zo hoeven ze niets steeds naar de fitnessclub om zich te geven op een crosstrainer. Maar waar moet je nu op letten bij de aankoop van een crosstrainer?

Opbergen

Een crosstrainer is vaak een groot apparaat dat heel wat ruimte in beslag neemt. Het makkelijkste is natuurlijk wanneer je voldoende ruimte hebt in je woning om de crosstrainer op een plek te laten staan. Wie minder ruimte heeft, moet kiezen voor een opbouwvaar model of een toestel met wieltjes.

Vliegwiel

Een crosstrainer heeft steeds een vliegwiel. Dat wordt aangedreven door de gebruiker van de crosstrainer. Het gewicht van dat vliegwiel kan verschillen van model tot model. Bij een zwaarder wiel zal het trappen vloeiender verlopen.Dit vliegwiel kan bovendien op twee verschillende manieren aangedreven worden: via een ketting of een V-snaar.  Een crosstrainer met een V-snaar zal minder geluid produceren dan een met een ketting.

Weerstand

De weerstand van een crosstrainer wordt ingesteld door het afremmen van het vliegwiel. De meeste toestellen hebben hier een knop voor. Meestal zijn er een aantal weerstandsniveaus waar je uit kan kiezen. Dit verloopt meestal getrapt. Bij een traploos systeem kan je de weerstand geleidelijker instellen.De weerstand kan op verschillende manieren geregeld worden. Goedkopere modellen hebben een blokrem of een remband. Duurdere modellen hebben vaak een magneet, waardoor het trappen vloeiender verloopt.

Mogelijkheden van de crosstrainer

De mogelijkheden van een crosstrainer verschillen van model tot model. De meeste hebben tegenwoordig een schermpje. Toestellen kunnen vaak de volgende gegevens weergeven: tijd, snelheid, aantal omwentelingen, energieverbruik, afstand, weerstand en hartslag. Als je zeker bepaalde gegevens wilt hebben van je trainingen, kan je hier bij de aanschaf best voldoende aandacht aan besteden.

Dit bericht is gepost op 31 mei 2011 om 14:00 uur en is geplaatst in Fitnessapparatuur.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Sporten bij warm weer
Wat is yoga?