Welke supplementen bestaan er?

Steeds meer fitnessers en bodybuilders maken gebruik van voedings- en sportsupplementen. Er bestaan verschillende soorten supplementen, preparaten, geneesmiddelen en zelfs doping. Over het algemeen kunnen we deze categorie├źn onderscheiden:

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen zijn middelen die een aanvulling vormen op de voedingsstoffen die we binnenkrijgen via onze dagelijkse voeding. Veelgebruikte voedingssupplementen zijn vitamines, mineralen en aminozuren. Supplementen worden als pillen, capsules of vloeistof in de handel gebracht.

Sportvoedingssupplementen

Sportvoedingssupplementen zijn een aanvulling op de gewone voeding, maar zouden ook een positieve invloed hebben op de sportprestaties. Veelgebruikte sportvoedingssupplementen zijn eiwitpreparaten, koolhydraatdranken en creatine.

Sportvoedingspreparaten

Sportvoedingspreparaten zijn voedingsmiddelen die speciaal gemaakt zijn om de prestaties van sporters te verbeteren. Zo zijn er energierepen (met veel koolhydraten), dorstlessers, eiwitpreparaten (vooral gebruikt door krachtsporters), aminozuurpreparaten, vitamine- en mineralenpreparaten, enz.

Geneesmiddelen en doping

Doping bestaat uit geneesmiddelen die in de sportwereld verboden zijn omdar ze een prestatieverhogend zijn en schadelijk voor de gezondheid. Tot de doping behoren onder meer anabole steroïden, insuline, schildklierhormoon, HCG, enz.

Dit bericht is gepost op 16 januari 2008 om 09:34 uur en is geplaatst in Algemeen, Voeding/supplementen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Wat is creatine?
Wat zijn de beste oefeningen voor de biceps?