Waar moet je op letten bij de aanschaf van een loopband?

Een loopband is een van de populairste fitnesstoestellen voor thuisgebruik. Een loopband in huis maakt het immers gemakkelijk snel je conditie te verbeteren en af te vallen. Veel joggers of lopers schaffen zich een loopband aan, zodat ze ook buiten kunnen lopen als het buiten donker is, als het weer slecht is of als de kinderen thuis zijn.

Motor

De motor is een van de belangrijkste delen van de loopband. Let erop dat je een machine koopt die krachtig genoeg is, zeker als je er veel gebruik van gaat maken. Als je van plan bent het toestel regelmatig te gebruiken, let er dan op dat het een motor heeft van minstens 1,5 PK. Een motor met minder PK zal niet lang meegaan.

Band

De band van je loopband moet minstens 35 cm. breed zijn, maar hoe breder de loopband, hoe beter. Een toestel met een band van een halve meter is het beste, maar kost ook meer. Let ook op de lengte van een band. Grote personen kopen best een loopband met een band van 1,5 meter. De minimumlengte van een band is 1,10 meter.

Frame

Het frame van een loopband wordt gemaakt uit aluminium of staal. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Staal is zwaarder en stabieler, maar kan op lange termijn gaan roesten door het zweet en het water. Aluminiumtoestellen zijn lichter en dus gemakkelijker verplaatsbaar. Ze kosten wel iets meer.

Impact

De impact van een toestel bepaalt hoe zwaar het lopen op de band doorweegt op je beenderen, knieën of rug. Als je gevoelige beenderen of een zwakke rug hebt, kies je best voor een toestel met een lage hardheid.

Grootte

Let op de grootte van de loopband. Het apparaat moet zeker passen in de ruimte waar je het wilt plaatsen. In de winkel kan een loopband er immers kleiner uitzien dan hij in het echt is!

Opties

Bij veel loopbanden kun je kiezen voor tal van extra’s als een monitor met gegevens als snelheid, afgelegde afstand, een hartslagmeter, trainingprogramma’s, enz. Toch is het een aanrader vooral te letten op de kwaliteit van de andere eigenschappen.

Dit bericht is gepost op 17 januari 2008 om 10:51 uur en is geplaatst in Cardiotraining, Fitnessapparatuur.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Hoe kies je een geschikte sportschool?
Wat is Reverse Pyramid Training?