Hoe kies je een geschikte sportschool?

Je hebt besloten te gaan trainen in een fitnesscentrum, maar weet niet goed welk je moet kiezen? Het aanbod aan fitnesscentra is erg uitgebreid. Er zijn kleine fitnesscentra met enkel de basistoestellen, maar ook gespecialiseerde clubs met specifieke toestellen. Deze tips kunnen je helpen bij het vinden van je ideale fitnesscentrum.

Bepaal eerst je doelen

Het is belangrijk voordat je een fitnesscentrum uitkiest te weten wat je eigen doelstellingen zijn. Wil je spieren opbouwen, gewicht verliezen of iets aan je conditie doen? Als je graag alleen traint, zal het voor jou waarschijnlijk niet belangrijk zijn aan welke fitnessprogramma’s je kunt deelnemen.

Als je nog niet zeker bent van wat je eigenlijk met de training wilt bereiken kies je best voor een fitnesscentrum met algemene faciliteiten, zodat je rustig eens alles kunt uitproberen.

Breng een bezoekje aan de fitnessclubs die jouw voorkeur wegdragen.

Waarschijnlijk zijn er een aantal fitnesscentra die je meer aanspreken dan andere. De fitnessclubs die er voor jou uitspringen, kun je best eens een bezoekje brengen, zodat je de kans krijgt ze te vergelijken. Test alles eens uit, sla een praatje met het personeel en vraag om de nodige informatie.

Vragen

Locatie en openingsuren: is de fitnessclub dichtbij je woonst of werk? Is hij open op de uren die je graag gaat trainen?
Omgeving: zal je het in deze fitnessclub naar je zin hebben? Zijn de vloeren, het materiaal en de kleedkamers proper? Is er voldoende entertainment aanwezig, zoals televisies en muziekinstallaties?
Materiaal: heeft de fitness alle toestellen die jij wilt gebruiken? Is het materiaal goed onderhouden? Hoe vaak worden de toestellen vervangen?
Lessen: welke lessen kun je er volgen en wanneer? Is het aantal deelnemers per groep beperkt?
Personeel: zijn de werknemers vriendelijk? Zijn ze getraind op het toedienen0 van eerste hulp? Heeft het fitnesscentrum persoonlijke trainers en voedseldeskundigen in dienst? Welke kwalificaties hebben de begeleiders?
Faciliteiten: welke faciliteiten biedt het fitnesscentrum? Is er voldoende parkeerruimte, zijn er handdoeken, stoomcabines, is er een kinderhoek?
Reputatie: wat hebben andere leden te vertellen over het fitnesscentrum?
Prijs: hoeveel kost een abonnement? Kun je het abonnement gemakkelijk stopzetten als je tijdelijk niet kunt gaan trainen? Zijn er bijkomende kosten voor bepaalde faciliteiten? Lees het contract goed na zodat je weet wat je rechten en je verplichtingen t.o.v. het fitnesscentrum zijn.

Dit bericht is gepost op 17 januari 2008 om 10:46 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Wat is Les Mills?
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een loopband?