Wat is Les Mills?

Les Mills is een fitnessconcept dat ontwikkeld werd door de Nieuw-Zeelandse ex-atleet Leslie Mills. Het is een erg toegankelijk fitnessprogramma met veel aandacht vor de choreografie. De deelnemers doen oefeningen op motiverende muziek. De training moeten ze binnen een minimum aan tijd afwerken. Les Mills wordt ook wel eens Body Training Systems genoemd.

Les Mills is wereldwijd erg populair, vooral vanwege de toegankelijkheid. Letterlijk iedereen kan eraan deelnemen, dik of dun, jong of oud. Les Mills is dan ook wereldwijd marktleider op gebied van groepsfitness.

Programma’s

Les Mills bestaat uit 8 verschillende programma’s. Het mag enkel gegeven worden op sportscholen met een licentie en opgeleide instructeurs. Les Mills wordt doorgaans in groep gedaan. De acht lessen zijn Bodystep, Bodybalance, Bodycombat, Bodypump, Bodyattack, Bodyjam, Bodyvive en RPM. De bekendste van deze trainingen zijn Bodycombat, Bodypump en Bodybalance.

BodyCombat is een les op muziek, waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende soorten vechtsporten. Zo gebruiken deelnemers tijdens de training technieken uit karate, boksen, tai chi, enz.
Bodypump: full-bodytraining, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van lange halters (barbells)
Bodybalance: combinatie van yoga, Tai Chi en Pilates
Bodyjam: Dans en aerobics op veel verschillende muziekstijlen.
Bodyattack: zware cardiovasculaire training, aerobics gecombineerd met kracht- en evenwichtoefeningen
RPM: indoor cycling
Bodyvive: mix van cardio-, kracht- en stabiliteitstraining met weerstandbanden en ballen
Bodystep: steps gecombineerd met conditieoefeningen

Dit bericht is gepost op 17 januari 2008 om 10:37 uur en is geplaatst in Algemeen, Soorten fitness.

Eén reactie op “Wat is Les Mills?”
Voorkom verveling tijdens het fitnessen! - Fitness informatie, verstandig trainen en gezond sporten zegt:
15 februari 2008 om 15:44

[…] lessen: schrijf je in voor een fitnessprogramma dat je in groep volgt, zoals step aerobics, tae bo, Les Mills, enz. In groep trainen is immers veel gezelliger! Probeer een dvd: als je niet meer naar de […]

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Fitnessoefeningen voor stevige en strakke billen
Hoe kies je een geschikte sportschool?