Trainen voor gespierde kuiten

Een van de moeilijkste spieren om te trainen, is je kuitspier. Ook als je veel tijd steekt in het trainen van gespierde benen, blijven de kuitspieren in de onderbenen vaak achter op schema. Maar velen trainen hun kuiten ook gewoon op de verkeerde manier. Een verandering van trainingsmethoden kan dan al een grote verandering betekenen.

Trainingsfrequentie

Kijk eerst eens naar je trainingsfrequentie. Velen maken de  fout de kuitspier juist te veel te willen trainen. De ideale trainingsfrequentie voor kuitspieren is drie keer per week, met steeds een rustdag tussenin.

Varieer

Varieer in kuitspieroefeningen en doe zowel staande als zittende oefeningen. Een van de beste oefeningen zijn standing calf raises. Een standing calf raise voer je als volgt uit: ga met  beide benen op een kleine verhoging staan (bijvoorbeeld een houten plank of een paar boeken). Begin met je tenen op de verhoging en de hielen op de grond of naar beneden los van de grond. Houd je eventueel vast met een of beide handen. Ga op je tenen staan en gebruik hierbij niet de kracht van je armen. Laat je daarna langzaam zakken totdat de kuitspier gestrekt wordt. Gevorderden kunnen deze oefening uitvoeren met een dumbell in de hand. Als je deze uitvoert, ben je er zeker van dat je het ene been  niet meer gebruikt dan het andere.

Progressie

Begin met drie zware sets per sessie en verhoog het gewicht dat je tilt wekelijks. Begin de eerste dag met een set van 8 reps, doe er de tweede dag 12 en de derde dag 15 tot 20. Gebruik de derde dag een gewicht dat iets lichter is.

Stretchen

Nadat je je kuiten getraind hebt, kan je best stretchen. Veel mannen en vrouwen slaan dit over, maar het is een belangrijk deel van je workout. Door te stretchen zorg je ervoor dat je spieren zich sneller herstellen en dat je spieren sneller groeien. Het zal ook je range of motion (de bewegingshoeveelheid die mogelijk is ter hoogte van een gewricht) verhogen.

Dit bericht is gepost op 5 februari 2010 om 10:45 uur en is geplaatst in Krachttraining.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Zijn sit-ups slecht voor je rug?
10 mythes van een bodybuildingdieet