Verrassende fitnesstips

Tips om beter te fitnessen en meer resultaat te krijgen, zal je al vaak gekregen hebben. Maar wedden dat je deze tips nog nooit gehoord hebt?

Fitness niet met je beste vriend of vriendin

Omdat het motiverend zou zijn, wordt het vaak aangeraden om met vrienden of vriendinnen te fitnessen, maar dit kan ook nadelig werken. Velen beginnen meer met elkaar te praten dan ze uiteindelijk bewegen of gaan juist trager bewegen of met een verminderde intensiteit de oefeningen uitvoeren.

Kies je sportkleding zorgvuldig uit

Rode kleding zou de bloedcirculatie en lichaamstemperatuur stimuleren. Daardoor zou het sporten efficiënter gaan.

Stap af van de crosstrainer

De crosstrainer is de minst efficiënte manier om vet te verbranden. Er is namelijk weinig spierkracht voor nodig. De crosstrainer is wel efficiënt als opwarming voor het gewichtheffen of om geblesseerde lichaamsdelen te revalideren.

Vergeet je rug niet

Veel mensen trainen vooral de ‘sexy’ spieren, zoals de borst, de schouders en de buik. Op die manier wordt de bovenrug genegeerd.  Dit terwijl veel mensen samengetrokken schouders hebben en met hun rug naar voren leunen, wat kan leiden tot nek- en schouderpijn.

Dit bericht is gepost op 23 februari 2010 om 14:57 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Fitnessen om af te vallen
8 manieren om snel te herstellen na het fitnessen