Verstandig beginnen met sporten

Als je wilt beginnen sporten, kan je maar beter een paar regels in acht nemen. Beginnende sporters zijn namelijk erg blessuregevoelig. En blessures zijn dan weer nefast voor het enthousiasme.  Volg deze raadgevingen op om op een verstandige manier van start te gaan met sporten.

Laat je begeleiden

Sport onder begeleiding of in groep. Professionele begeleiding zorgt ervoor dat je goed opgevolgd wordt. Als je in groep gaat sporten kan je leren van elkaar.

Wees niet te snel

In het begin zal je waarschijnlijk heel enthousiast zijn, zeker als je merkt dat het goed gaat. Laat je echter niet verleiden om dagelijks te gaan sporten, maar las steeds een rustpauze in. Zo kan je lichaam recupereren na de inspanning.

Te snel en te veel trainen zal blessures in de hand werken, zeker als je ongetraind bent. Het is belangrijk dat je eerst conditie probeert op te bouwen.

Vraag raad

Als je pijn voelt, laat dat dan niet aanslepen maar raadpleeg je arts of een andere deskundige. Als de pijn lang aansleept, zal de blessure erger worden. Als je tijdens het sporten een stekende pijn voelt, las dan enkele dagen rust in en probeer het nog eens. Is de pijn er nog steeds, dan is het tijd om medisch advies in te winnen.

Koop een degelijke sportuitrusting

Een degelijke sportuitrusting kan blessures voorkomen. Als je  wilt beginnen joggen, kan je  bijvoorbeeld best meteen een paar goede sportschoenen kopen.

Dit bericht is gepost op 18 augustus 2011 om 10:57 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Wat is yoga?
Welke sporten zijn aan te raden als je rugpijn hebt?