Wat zijn de bekendste fitness-valkuilen?

We kennen het allemaal: de filmpjes op tv waar ze ons opnieuw een toestel willen aansmeren dat er zogezegd voor zorgt dat we er fitter, jonger of gespierder uitzien. We zetten enkele zogenaamde ‘wondermiddeltjes’ op een rij. Je bent gewaarschuwd, laat je niet vangen!

Het elektronische buikspier-apparaat.

Dit is een toestelletje , bestaande uit elektroden die je op de buik bevestigt en waarbij de spieren worden samengetrokken door kleine elektrische schokken. Het zou ervoor moeten zorgen dat het lichaamsvet daar verdwijnt. Het is echter bewezen dat vet verdwijnt door een combinatie van lichaamsbeweging (cardiovasculair) en een caloriearm dieet. De enige manier dus om af te vallen is om zelf voor de nodige lichaamsbeweging te zorgen, niet een apparaatje.

De work-out-video’s/DVD’s

Fitnessvideo’s die je eindeloze reeksen sit-ups laten doen om zo een prachtig lijf te garanderen, werken gewoon niet. Nogmaals, er is een combinatie nodig van sit-ups met cardiovasculaire oefeningen en een gezond dieet, om te zorgen voor dat strakke buikje. Enkel sit-ups doen zal er wel voor zorgen dat je buikspieren er strakker uitzien, maar ze zullen nooit zo effectief zijn als eerdergenoemde combinatie.

De afvaldrankjes/pillen

Pillen en drankjes die je beloven om af te vallen, werken niet. Je kan fysieke training, gekenmerkt door spieroefeningen en cardiovasculaire oefeningen onmogelijk vervangen door een supplement in een flesje. Veel mensen ontzien zich de fysieke inspanning die nodig is om af te vallen, en dat weten de makers van deze supplementen maar al te goed. In Nederland alleen was er in 2007 een toename van 32% in vergelijking met 2006 van het gebruik van afslankpillen. Verontrustende cijfers, als je weet dat ze je niet kunnen helpen en de bedrijven die ze maken puur uit zijn op winstbejag. Bovendien zijn de effecten van deze producten op het lichaam op lange termijn niet gekend, en dat is toch wel beangstigend.

Afvallen door seks

Door zoveel auteurs aangehaald, toch onterecht: seks zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt, maar niet genoeg om te zorgen voor gewichtsverlies. Het zorgt er wel voor dat je een bepaald type hormoon aanmaakt dat zorgt voor een remmende eetlust. Wat je in feite nodig hebt is een fitnessabonnemen.

Massagetoestellen

Denk hierbij aan de trilplaat en massagegordels. Ze zijn er in alle uitvoeringen en kleuren, maar zoals je kon zien bij het elektronische buikspiertoestelletje, werkt het niet. Een onderzoeker beweert zelfs dat een trilplaat op lange termijn schadelijk kan zijn voor bepaalde organen…

Hoewel er steeds nieuwe wondermiddeltjes op de markt komen om af te vallen, moet je toch echt opletten! Kijk of de bron te vertrouwen is en probeer het op korte termijn; zie je geen verbetering ga dan voor de traditionelere oefeningen, die ervoor zorgen dat je gegarandeerd de juiste resultaten bereikt.

Dit bericht is gepost op 7 december 2011 om 11:34 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Hoe kom je op een gezonde manier aan?
Zo maak je je armen simpel groter