De zomer fit tegemoet gaan

Een stevige wintermaaltijd en daarna lekker knus vertoeven in de zetel aan de open haard. Zag jouw doorsnee winteravond er zo uit? Dan is het dringend tijd om weer in volle actie te schieten en de zomer fit tegemoet te gaan! Trek dus je sportschoenen aan en loop alvast naar de fitnesszaal zodat je opgewarmd bent en er meteen aan kan beginnen. Lijkt dit je echter iets te fanatiek, doe het dan wat rustiger aan en stel een fitnessprogramma op dat op jouw maat gesneden is.

Sporten: waarom (niet)?

Indien je nog steeds twijfelt om te gaan sporten, som dan alle voordelen op en je zult jezelf gemakkelijk overtuigen. Extra kilootjes kan je voortaan kwijtspelen, je voelt je goed in je vel en wie weet durf je die marathon, die voor jou altijd onmogelijk leek, deze zomer toch aan. Sporten en je goed in je vel voelen brengen bovendien een gezonde levenswijze met zich mee. Je zult beter op je voeding letten, met als gevolg dat je boordevol moed en energie aan de dag begint. Daarenboven zul je ook heel wat meer zelfvertrouwen kweken, waardoor de buitenwereld versteld zal staan.

Gezond sporten

Redenen genoeg dus om in beweging te komen! Toch is het voor je lichaam niet vanzelfsprekend om ineens een geheel ander ritme aan te nemen. Daarom is het van groot belang om een uitgebalanceerd fitnessprogramma te volgen. De nodige professionele hulp mag hierbij niet ontbreken. Een tijdje gebruik maken van een persoonlijke fitnesscoach is de manier bij uitstek om op een gezonde manier je doelen te bereiken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je aan intervaltraining doet. Dit is de meest efficiënte manier om in korte tijd een uitstekende conditie te creëren.

Training op maat gemaakt

Intervaltraining is een training met intervallen, met andere woorden een afwisseling van inspanning en rust. Je begint bijvoorbeeld met één minuut te lopen, zwemmen, fietsen of eender wat met daarop volgend een minuut rust. Wanneer je dit elke dag een half uurtje doet gedurende een hele week, zul je merken dat je er al heel wat op vooruit bent gegaan en drijf je de training wat op. Je gaat dan vervolgens twee minuten lopen afwisselend met één minuut rust. Elke week pas je dus je schema aan en boek je zienderogen vooruitgang. Een dergelijke training in combinatie met de juiste begeleiding kan niet anders dan vruchten opleveren.

Sporten is dus simpelweg dé manier bij uitstek om je levenswijze een boost te geven. Je voelt je beter door alle voordelen die sport met zich meebrengt. Gezond eten, dagelijkse beweging en je goed in je vel voelen is dus alles wat je nodig hebt om de zomer met een glimlach tegemoet te gaan.

Dit bericht is gepost op 28 april 2008 om 15:37 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Een optimaal fitnessprogramma
Weg met die vervelende love handles