Weg met die vervelende love handles

De love handles is een vriendelijke benaming voor dat extra vetlaagje rond je midden dat voor velen een doorn in het oog vormt. Anderen hebben geprobeerd om met fitnessen het probleem op te lossen, maar helaas. Zonder de juiste oefeningen zal je nooit van je love handles verlost geraken.

Het probleem

Vetophopingen rond je middel vormen het probleem. Bij mannen komen die vooral voor rond de onderbuik, bij vrouwen boven de dijen en heupen. Als je hier vanaf wil geraken, moet je dit gedeelte van je lichaam viseren tijdens je trainingen. Indien je wil controleren hoe goed je trainingen verlopen, kan je met een meetlint je startsituatie meten en deze vergelijken met je eindsituatie.

De (sportieve) oplossing

Allereerst dien je zoveel mogelijk calorieën te verbranden. Dit houdt in dat je meer calorieën moet verbruiken dan je er consumeert. Dit kan je gewoon doen door bijvoorbeeld te wandelen, lopen of fietsen. Begin rustig zodat je elke dag deze oefening kan doen en je niet meteen spierpijn hebt.

Na een tijd kan je best ook met fitnessoefeningen beginnen. Sit-ups zijn de beste buikspieroefeningen om je vetrolletjes weg te werken. Vooral de sit-ups waarbij je met je linkerelleboog naar je rechterknie gaat en omgekeerd. Om deze oefening te versterken, kan je altijd met gewichten werken. Vind je zelf nog een oefening die volgens jou resultaat oplevert, mag je deze natuurlijk ook altijd doen.

Meet je buikomtrek regelmatig. Zo merk je meteen wanneer de sit-ups effectief je love handlesverminderen. Daarnaast zie je ook hoeveel effect de oefeningen precies hebben. Als je een bepaalde doelstelling voor ogen hebt, merk je dat je lichaam stap voor stap meer lijkt op je ideale droomlichaam.

Oorlog aan de love handles

Als je het gevecht tegen de love handles aangaat, kan je best je lichaamsvet zo laag mogelijk houden. Indien je de juiste oefeningen doet, zullen je lichaamsfiguur verbeteren en je onaangename vetrolletjes verdwijnen.

Belangrijk is dat je niet overdrijft met je oefeningen. Dit geldt zowel voor de fitnessoefeningen als voor het wandelen, fietsen… Het moet ten eerste leuk blijven en ten tweede is het niet nodig om jezelf tot het uiterste te drijven. Indien je regelmatig aan lichaamsbeweging doet, kan je lichaam al voldoende calorieën verbranden. Hierdoor zal je verlost zijn van je love handles, die behalve de naam weinig positiefs inhouden.

Dit bericht is gepost op 28 april 2008 om 15:56 uur en is geplaatst in Algemeen, Fitnessoefeningen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: De zomer fit tegemoet gaan
Calorieën verbranden in de zomer