Waarom sporten goed is

Ook als  je geen overgewicht meetorst of zelfs mager bent, is het belangrijk dat je aan sport doet. Als je veel beweegt, is de kans groter dat je ook later nog kan tuinieren, wandelen, fietsen en met je kleinkinderen spelen. Je verkleint ook het risico dat je later ziek wordt.

Voordelen van een goede conditie zijn:

- Je hart is gezonder. Fysieke inspanningen maken je hart sterker en laten het beter werken.
- Je krijgt gezonde spieren, beenderen en gewrichten. Krachttraining zoals het werken met gewichten verbetert de spiersterkte, het uithoudingsvermogen en vergoot de beenderdichtheid, die voor mensen van middelbare leeftijd erg belangrijk is om vallen en verwondingen te vermijden.
- Je verbrandt calorieën. Zo krijg je een gezond evenwicht tussen de calorieën die je inneemt en diegene die je verbruikt. Als je regelmatig sport, verbruikt je lichaam meer calorieën. Je zal ook je percentage lichaamvet verkleinen en je spierkracht en -sterkte doen toenemen.
- Je zal makkelijker in slaap vallen en beter slapen.
- Je zal meer energie hebben.
- Je zal sneller kunnen nadenken en reageren.
- Je hebt over het algemeen een betere mentale gezondheid en kan beter omgaan met stress. Mensen die fit zijn, zijn minder angstig en depressief dan mensen die niet vaak bewegen. Regelmatig bewegen is een van de beste manieren om stress te minderen.

Op lange termijn verminder je het risico op:

- een vroege dood
- ischemische hartklachten
- hoge bloeddruk
- diabetes type 2
- kanker
- zwaarlijvigheid

Dit bericht is gepost op 2 maart 2009 om 11:09 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: 10 manieren om je workout te verbeteren
Zumba, fitness op Latijns-Amerikaanse muziek