Zumba, fitness op Latijns-Amerikaanse muziek

Zumba is een fitnessprogramma dat zijn inspiratie haalt bij Latijns-Amerikaanse dans. Het werd bedacht door de in Miami wonende danser en choreograaf Alberto ‘Beto’ Perez, in samenwerking met twee ondernemers. In 2008 ontpopte Zumba zich in de Verenigde Staten tot een echte rage, die nu ook naar Europa is overgewaaid.
Wereldwijd zijn er al duizenden Zumba-instructeurs. Er zijn al miljoenen Zumba-dvd’s verkocht. De naam Zumba is afkomstig uit het Colombiaans-Spaans. Het betekent ‘snel bewegen en veel plezier hebben’.

Zumbalessen

Een typische Zumbales duurt ongeveer een uur. Zumba wordt in groep beoefend. De Latijns-Amerikaanse dansen waaruit Zumba zijn inspiratie put, zijn onder meer cumbia, merengue, mambo, rumba, salsa, reggaeton, flamenco en calypso. Zumba-oefeningen zijn doorgaans gemakkelijk aan te leren. De Latijns-Amerikaanse muziek maakt zowel van trage als van snelle ritmes gebruik.

Iets voor jou?

Als je houdt van beweging en dansen op motiverende muziek, dan zou Zumba wel een iets voor jou kunnen zijn. Het grote voordeel van Zumba is dat je aan het sporten bent zonder dat je het doorhebt. De nadruk ligt er nog meer dan bij andere fitnessstijlen op plezier maken. Zumba kan je tegenwoordig op steeds meer plaatsen beoefenen. En als je geen Zumbalessen in de buurt vindt, kan je altijd een van de dvd’s aanschaffen om er in je eentje aan te beginnen.

Dit bericht is gepost op 23 maart 2009 om 12:08 uur en is geplaatst in Cardiotraining, Soorten fitness.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Waarom sporten goed is
Stretchen voor flexibele spieren