Fitness met een klein budget?

Fitness hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Een abonnement bij een sportschool of fitnessclub is prijzig, eigen geavanceerde fitnesstoestellen aanschaffen ook. Maar fitness kan ook goedkoop. In deze tekst vind je tips om te fitnessen met een beperkt budget.

Koop multifunctioneel materiaal

Heel wat fitnessmateriaal kan je op veel verschillende manieren gebruiken. Een fitnessbal, een fitnessbankje, gewichten,… zijn goedkope materialen waarmee je toch heel wat oefeningen kan doen.

Train thuis

Het hoeft niet gezegd te worden dat thuis fitnessen veel goedkoper is dan op de fitnessclub of sportschool fitnessen. Maak gebruik van je huis (trappen, flessen die je kan gebruiken als gewichten, enz.). Schaf je eventueel enkele fitnessdvd’s aan, enz. Buiten kun je uitstekend aan cardiotraining doen, bijvoorbeeld joggen of fietsen. En het lijkt misschien overdreven luxe, maar als je op de fitnessclub vooral gebruik maakte van de loopband of de crosstrainer, dan is het misschien wel de moeite je zo’n apparaat aan te schaffen en je abonnement op de fitnessclub op te zeggen.

Maak gebruik van gratis informatie

Trek eens naar de bibliotheek om wat boeken over fitness uit te lenen. Of surf eens rond op het internet, je vindt wel honderden websites over fitness terug.

Koop goedkoop materiaal

Voor een goede workout heb je helemaal geen duur materiaal nodig. Spullen als elastische fitnessbanden, dumbbells, springtouwen en fitnessballen zijn goedkoop en zullen je veel fitnessplezier bezorgen.

Doe aan krachttraining zonder  materiaal

Voor heel wat oefeningen heb je niet eens materiaal nodig! Squats, lunges, pushups, crunches, back extensions, … voor iedere spiergroep bestaat er wel een oefening.

Dit bericht is gepost op 12 februari 2010 om 09:27 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: 8 dingen die je nog niet wist over krachttraining
Voordelen van lopen op een loopband