Voordelen van lopen op een loopband

Een looptraining buiten biedt vaak meer afwisseling en is daardoor meer uitdagend voor het lichaam, maar lopen op een loopband heeft ook heel wat voordelen.

Je hoeft je geen zorgen te maken over het weer

Binnen lopen betekent dat je geen rekening hoeft te houden met het weer. Hevige regen- of sneeuwval of sterke wind kunnen je looptraining immers danig in de war sturen. Maar ook bij een hittegolf zijn de omstandigheden voor een buitentraining niet ideaal.

Het is beter voor je lichaam

Op een loopband zal je lichaam minder hevige schokken te verduren krijgen. Dit leidt tot minder druk op je voeten en knieën, vergeleken met asfalt- of betonnen oppervlakken.

Het is veiliger dan buiten lopen

Binnen lopen op een loopband betekent dat je geen rekening hoeft te houden met de mogelijke gevaren van buiten lopen, zoals auto’s, fietsers, honden en andere zaken die je kan tegenkomen tijdens je looptocht. Als je geen looppartner of -groep hebt om buiten te lopen, is lopen op een loopband veel veiliger.

Je kan je tempo goed controleren

Lopers die buiten lopen hebben het vaak moeilijk om een gelijkmatig tempo aan te houden. Op een loopband stel je het tempo in en zal je dit probleem dus niet tegenkomen.

Je kan multitasken

Terwijl je aan het lopen bent op een loopband, kan je rustig muziek beluisteren, televisie kijken of zelfs door een magazine bladeren.

Het is handig

Je kunt binnen lopen wanneer het buiten allang donker is of wanneer het pijpenstelen regent. Ouders kunnen binnen lopen terwijl hun kinderen er zijn, zonder babysit te moeten betalen.

Dit bericht is gepost op 15 februari 2010 om 09:41 uur en is geplaatst in Cardiotraining.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Fitness met een klein budget?
Twee efficiënte oefeningen om vet aan je buik te verliezen