Twee efficiënte oefeningen om vet aan je buik te verliezen

Ben je die vetrolletjes aan je buik beu en heb je er al op tal van manieren vanaf proberen te komen? Probeer dan eens de volgende oefeningen in combinatie met een gezond en evenwichtig dieet. Doe de oefeningen twee à drie keer per week en neem een dag rust tussen de workouts.

 Seated Knee Drop

Houd je ruggengraat recht en ga zitten met  je knieën gebogen en je voeten plat op de vloer. Laat  je enkels elkaar raken. Plaats je handen achter je op de vloer om je evenwicht te vinden.

Span je buikspieren op en laat je benen naar rechts zakken, tot ze slechts een 10 à 15 centimeter van de grond verwijderd zijn. Houd je enkels bij elkaar en je schouders naar voren gebogen. Je voeten zullen meerollen, maar ze moeten zeker op de grond blijven. Houd de positie een seconde aan, en gebruik dan je buikspieren om je benen langzaam naar rechts op te trekken. Laat je knieën niet gewoon opzij vallen, maar houd je beweging onder controle. Herhaal dit aan iedere kant een paar keer een minuut lang.

Side crunch

Leg je op je rechterzij met je benen uitgestrekt. Sla je rechtervoorarm rond je middel en laat je rechterhand op de linkerzijde rusten. Breng je linkerhand achter je hoofd, zodat je linkerelleboog naar de zoldering wijst. Til je been niet op, enkel je bovenlichaam.

Gebruik de buikspieren aan je linkerkant, niet je rechterarm, trek je buikspieren in en til je rechterschouder een vijftal centimeter van de vloer, terwijl je je linkerbeen ongeveer 30 centimeter optilt. Houd deze positie twee seconden aan, keer dan terug naar de beginpositie. Begin met sets van 5 tot 8 reps aan iedere kant en eindig met 12 tot 15 aan iedere kant. Rust tussen de sets een minuut uit.

Dit bericht is gepost op 15 februari 2010 om 09:49 uur en is geplaatst in Krachttraining.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Voordelen van lopen op een loopband
Train je te veel?