Een crosstrainer kopen

Crosstrainers behoren tot de populairste fitnesstoestellen op de fitnessclub. Het is een uitermate geschikt toestel voor cardiotraining. Heel wat mensen vinden het bovendien leuk om te doen. Daarnaast train je verschillende delen van je lichaam: schouders, borst, armen, billen, rug, kuiten, dijen en heupen.

Als de crosstrainer je favoriete toestel is, dan kan het de moeite lonen eens na te denken over de aanschaf van een toestel. Voor je een crosstrainer koopt, moet je evenwel een aantal zaken in beschouwing nemen.

Budget

Je vindt al een crosstrainer voor ongeveer 200 euro. Deze toestellen zullen wel werken, maar gaan helemaal niet zo lang mee. Vaak is het deĀ  moeite iets meer uit te geven aan een kwaliteitstoestel.

Plaats

Een crosstrainer neemt veel plaats in, het is dus belangrijk dat je er een plekje voor hebt. Het is erg handig als je crosstrainer een vaste plaats in huis heeft. Als je geen plaats hebt, kan je eventueel een opvouwbaar model overwegen.

Aandrijving

Een crosstrainer kan op twee manieren aangedreven worden: met een V-snaar of met een ketting. De aandrijving met een ketting werkt hetzelfde als deze op een fiets, maar een aandrijving met V-snaar maakt minder lawaai.

Weerstand

De meeste crosstrainers hebben een knop waarmee je zelf de weerstand kan regelen. Die weerstand kan op verschillende manieren gemanifesteerd worden: met blokremmen of een remband bij de goedkopere modellen, met een magneet bij de duurdere modellen. Als de weerstand opgewekt wordt door een magneet, zal de trap vloeiender zijn.

Display

Op de display van een crosstrainer kan je heel wat informatie aflezen. Welke informatie precies, dat verschilt van model tot model. Energieverbruik, afstand, snelheid, tijd, weerstand, aantal omwentelingen, hartslagā€¦ wat wil jij graag kunnen aflezen van het schermpje?

Hartslag

Sommige crosstrainers hebben een band die je om je borst kan doen en aansluiten op de crosstrainer. Deze houdt het hartritme in de gaten.

Dit bericht is gepost op 19 februari 2010 om 08:22 uur en is geplaatst in Fitnessapparatuur.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Fitness op vakantie
Buiten sporten in de hitte