Fitness op vakantie

Een vakantie of een zakenreis kunnen je fitnessprogramma danig in de war sturen. Toch hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Mits een beetje voorbereiding en een goede planning zal het je zeker lukken ook op vakantie je conditie op peil te houden.

Dat je op vakantie geen plaats vindt om te sporten, is een flauw excuus. Iedere stad heeft wel atletiekpistes, parken of hoge gebouwen waar je kan lopen of trappenlopen zonder machine. Bossen en stranden zijn ook ideale plekken om te lopen.

Zoek op voorhand ook uit of je hotel een zwembad of een fitnessruimte heeft. Als dat zo is, neem dan zeker je zwembroek of badpak of je sportkleding mee.

Vergeet niet dat je op reis soms vanzelf al veel beweegt, zonder dat je het weet. Tijdens een citytrip zal je bijvoorbeeld heel wat afwandelen.

Als je hotel geen fitnessruimte heeft, neem dan zelf een springtouw en/of een fitnessband mee. Deze wegen niet en zijn gemakkelijk te vervoeren. Touwtjespringen is een uitstekende cardiotraining. Met de fitnessband kan je verschillende spiergroepen de nodige training geven. Daarnaast zijn er een heleboel fitnessoefeningen waar je helemaal geen materiaal voor nodig hebt, zo bijvoorbeeld crunches, squats, push-ups,… Zoek op voorhand uit welke oefeningen je precies kan doen.

Dit bericht is gepost op 19 februari 2010 om 08:15 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Touwtjespringen, de ideale fitnesstraining
Een crosstrainer kopen