Krachttraining voor senioren

Het is nooit te laat om aan krachttraining te doen. Ook als je al wat ouder bent, moet je je spieren namelijk onderhouden. Als je oefeningen doet voor je spieren, zul je gemakkelijker hebben om op gewicht te blijven en houd je je bloedsuikerspiegel  in evenwicht. Evenwichtsoefeningen bevorderen niet alleen de ontwikkeling van beenspieren en het uithoudingsvermogen, maar zullen ook het risico op vallen verminderen. Gebroken beenderen, en zeker heupbreuken, komen vrij vaak voor bij senioren. Krachtoefeningen kunnen dit voorkomen.

Naast  krachttraining worden ook cardiotraining en stretchoefeningen aangeraden. Kies voor cardiotraining op een aangepast niveau. Wandelen en fietsen kunnen een erg goede cardiotraining zijn voor senioren. Stretchoefeningen dragen bij tot de flexibiliteit.

Tips

- Stretch voordat je begint. Op die manier beperk  je het risico op blessures en voorkom je spierkrampen.
- Doe het traag. Ga staan met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Maak  gecontroleerde en vloeiende bewegingen.
- Adem. Vermijd de neiging je adem gedurende delen van je training in te houden. Dit zou je bloeddruk namelijk negatief kunnen beïnvloeden.
- Verhoog langzaamaan het aantal herhalingen. Voor een efficiënte krachttraining moeten je spieren werken. Doe sets van acht tot twaalf herhalingen, verhoog dit als je uithoudingsvermogen groter wordt.
- Ken je grenzen. Het is niet de bedoeling dat je pijn lijdt tijdens de oefeningen.

Dit bericht is gepost op 23 februari 2010 om 16:31 uur en is geplaatst in Krachttraining.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Tips voor veiligheid bij het fitnessen
Etiquette op de sportschool