Is een roeitrainer in huis halen een goed idee?

Het assortiment van fitnessapparaten is ongelofelijk ruim. Crosstrainers, hometrainers, steppers en stairclimbers zijn voorbeelden van populaire fitnessapparaten voor thuis. Daarnaast is ook de roeitrainer aan een opmars bezig. Dat hoeft niet te verbazen, want zo’n roeitrainer heeft veel voordelen te bieden. Toch moet je rekening houden met een aantal minpunten, hoewel veel van deze minpunten eenvoudig te relativeren zijn.

De vele voordelen van een roeitrainer

Er zijn verschillende redenen waarom het een goed idee is om een goede roeitrainer aan te schaffen. Met een roeitrainer train je namelijk het volledige lichaam, gaande van de schouders over de onderarmen tot de hamstrings en de billen. Hierdoor kan je met een enkel apparaat verschillende lichaamsdelen trainen, wat ideaal is als je budget beperkt is. Het is bovendien ook nog eens een laagdrempelige manier voor wie begint te trainen én je verbrandt er een hoop calorieën mee. Het zal niet verbazen dat deze cardioknaller gezondheidsvoordelen oplevert. Omdat een roeitrainer eerder een duursportapparaat is, is het goed voor je hart.

Verder is een roeitrainer een heel toegankelijk apparaat. Niet alleen omdat je met zo’n trainer droog blijft, maar ook omdat je de intensiteit gemakkelijk kunt opbouwen en de achterliggende techniek eenvoudig kunt aanleren. De techniek is niet bijzonder moeilijk en er zijn talloze instructievideo’s te vinden. Als je de instructies goed opvolgt, heb je weinig kans op blessures. Uiteraard geldt dat ook voor veel andere fitnessapparaten: de juiste uitvoering is de beste manier om blessures te voorkomen.

Houd echter rekening met een aantal “minpunten”

Aan roeitrainers worden er vaak ook een aantal nadelen gekoppeld, hoewel veel van deze nadelen volgens ons goed te relativeren zijn. Zo haalt men aan dat een roeitrainer prijzig is en veel ruimte in beslag neemt, waardoor het minder geschikt is om in huis te halen. Dat is enerzijds wel waar, maar anderzijds train je zoveel spieren tegelijkertijd dat een roeitrainer veel andere apparaten vervangt. Die apparaten zouden ook plaats in beslag nemen en hebben natuurlijk een prijskaartje.

Alsook haalt men vaak aan dat een roeitrainer eentonig is. Het is inderdaad zo dat je telkens dezelfde beweging maakt. Mensen die houden van afwisseling zullen naast de roeitrainer ook op andere apparaten willen trainen. Toch moet je weten dat er apps zijn die het allemaal veel uitdagender maken. Een bekend voorbeeld is de app Kinomap. Daarmee kan je roeien tegen vrienden en kan je virtuele routes roeien.

Tags

Dit bericht is gepost op 7 april 2022 om 00:00 uur en is geplaatst in Zonder rubriek.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Waarom is een goede verzorgingsroutine na het sporten zo belangrijk?
Personal training Almere: een fit en gezond leven