Personal training Almere: een fit en gezond leven

Al decennia lang weet men dat beweging gezond is voor het lichaam én geest. Fitnesstrends duiken ieder jaar op, samen met veranderingen in voeding en lichaamstypen. Eén ding is zeker: sporten heeft een hele hoop voordelen wanneer het goed gedaan wordt.

Sinds 2013 is het aantal Nederlanders dat sport, gestegen. Het gaat hierbij om de groep die minimaal één keer per week zijn of haar tijd besteed aan het uitvoeren van activiteiten, waaronder fitness, wandelen, hardlopen en zwemmen. Wanneer je begint met sporten, voel je je meestal direct goed. De groep die na een aantal dagen of weken echter afhaakt met naar de sportschool gaan, is helaas zeer groot. Om van sporten een hobby of fijne gewoonte te maken, kan personal training Almere een uitstekend startpunt zijn!

Fysieke voordelen

Allereerst is het voor mensen belangrijk om te weten waarom sporten precies zo goed is. Informatie en kennis verzamelen over fitness geeft men een reden om te beginnen met sporten en kan er uiteindelijk ook voor zorgen dat deze gewoonte aanhoudt.

Fysieke voordelen zijn voor de hand liggend. Wellicht val je wat af en zie je er strakker en sterker uit. Meer flexibiliteit, sterkere spieren en meer uithoudingsvermogen zijn minder zichtbare pluspunten die hier ook bijkomen. Natuurlijk is het ook bewezen dat regelmatige beweging gezondheidsvoordelen beschikt, in de vorm van een verkleind risico op hart- en vaataandoeningen en osteoporose.

Mentaal sterker

Aan de mentale voordelen wordt echter een stuk minder aandacht besteedt, terwijl deze misschien zelfs belangrijker zijn dan de fysieke veranderingen.

Zo geeft een groot percentage van de mensen die sport aan dat zij een stuk beter in hun vel zitten. Dit komt door de stofjes die vrijkomen tijdens het bewegen. Een aantal van de belangrijkste, zijn serotonine, dopamine en endorfine. Het verbeterde humeur wordt aangedreven door de serotonine. Dopamine scherpt de diverse functies van het zenuwstelsel aan, waaronder de aandacht en het maken van bewegingen. Endorfine onderdrukt nare gevoelens, zoals pijn en stress, waardoor er meer plaats is voor geluk.

Al deze voordelen leiden ertoe dat men zich over het algemeen een stuk beter voelt over allerlei situaties en verbeteren de kwaliteit van leven aanzienlijk.

Een trainingsprogramma gebaseerd op jouw behoeften

Ieder mens en lichaam is anders. Dit betekent ook dat iedereen verschillende behoeften heeft wanneer het aankomt op sporten en voeding. Als je nieuw bent in de wereld van fitness, kan dit overweldigend zijn. Er zijn uiteenlopende vormen van trainen die stuk voor stuk goed zijn voor een specifiek gedeelte van het lichaam. Vaak heeft men geen idee waar hij of zij het best kan beginnen, wat leidt tot een soort burn-out waarna men algeheel stopt met sporten. Persoonlijke begeleiding kan daarin ontzettend veel verschil maken.

Personal training Almere stelt, in samenwerking met een personal trainer, samen met jou een plan op waarbij er rekening wordt gehouden met jouw niveau en budget. Er wordt gefocust op diverse aspecten van sporten, waaronder krachttraining, cardio, crossfit en HIIT. Personal training Almere hoeft niet uitsluitend één op één te zijn. Groepssessies worden ook regelmatig gegeven zodat de kosten gesplit worden, maar men nog steeds kan profiteren van solide begeleiding.

Op deze manieren haal je het meeste uit de sessies en krijgt men de kans om, op een gepast niveau, kennis te maken met fitnessen. De kans dat deze gewoonte blijft plakken, groeit dan immens, net zoals de liefde voor fitness en een gezonde leefstijl.

Tags

Dit bericht is gepost op 2 mei 2022 om 11:35 uur en is geplaatst in Zonder rubriek.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Is een roeitrainer in huis halen een goed idee?
Wat kan je allemaal leren bij een kickboksschool in Almere?