Wat kan je allemaal leren bij een kickboksschool in Almere?

Er zijn veel verschillende vechtsporten. Ze hebben allemaal een aantal overeenkomsten: het gaat om competitieve sporten met een focus op kracht en uithoudingsvermogen. Vandaag in het zonnetje: sporten bij een kickboksschool in Almere! We leggen je uit waarom kickboksen dé sport is om aan jezelf te werken.

Kickboksen is een veelzijdige versie van boksen

Kickboksen, ook wel bekend als Muay Thai, is een sport met elementen afkomstig uit regulier boksen, taekwondo en karate. Bij deze sport worden de vuisten, knieën en benen gebruikt om te trappen en stoten tegen het hoofd, het lichaam en de bovenbenen. Anders dan bij Muay Thai zijn in de Nederlandse versie, die lijkt op de Japanse variant, elleboogstoten en kopstoten niet toegestaan.

In kickboksen worden verscheidene stoten en trappen met elkaar gecombineerd. Er zijn bijvoorbeeld low kicks, high kicks, directe stoten, hoekstoten en opstoten. Voor zowel jouw eigen veiligheid als de veiligheid van je tegenstander is het belangrijk om de technieken achter deze bewegingen goed onder de knie te hebben.

Is kickboksen hetzelfde als boksen?

Kickboksen en de reguliere bokssport wijken van elkaar af door verschillen in technieken en regels. Ook mag je bij gewoon boksen geen gebruik maken van de benen, terwijl dit bij kickboksen wel mag. Regulier boksen draait veel meer om de houding en de stoten die gegeven worden.

Bij een kickboksschool in Almere kun je ook wedstrijden spelen

Wil je meer uitdaging naast kickbokstrainingen? Dan bieden veel kickboksscholen ook wedstrijden aan. Je kunt kiezen voor verschillende wedstrijdvormen, zoals light-contact, semi-contact of full-contact.

Waarom kickboksen bij een kickboksschool?

Tijdens kickboks trainingen leer je alle technieken uit het kickboksen correct toe te passen. Dat zijn verschillende trappen en stoten die je met en soms op anderen uitoefent. Zo leer je zowel aanvallen als verdedigen. Het is daarom belangrijk dat je met anderen traint die op hetzelfde niveau zitten onder toeziend oog van een trainer. Daarmee voorkom je blessures en gevaarlijke situaties. Trappen en stoten die verkeerd uitgevoerd worden kunnen namelijk al snel lichamelijk letsel veroorzaken bij zowel de verdedigende als aanvallende partij.

Je kunt je ook bij een kickboksschool aansluiten als je dit puur en alleen als fitness oefening wilt doen. Je gaat dan geen wedstrijden doen, maar voert de oefeningen uit op een bokszak of met de trainer. Je leert alle bewegingen correct toe te passen zonder het risico op blessures door fysiek contact met anderen. Kickboksen is een intensieve sport waarbij je zowel je conditie als je kracht traint. Voor fitness doeleinden is kickboksen dus ook uitermate geschikt!

Er zijn nog meer voordelen van een kickboksschool in Almere

Naast de positieve effecten op je kracht, uithoudingsvermogen, balans, reflexen en coördinatie werk je met een kickboksschool in Almere ook aan je eigen, persoonlijke doelen. Je leert je lichaam en jezelf beter kennen en bent in staat adequaat te reageren op situaties. Het verhoogt je zelfvertrouwen doordat je jezelf elke les weer tot het uiterste gaat en stimuleert je om uit rust te handelen. Je leert namelijk om klappen te incasseren en toe te slaan wanneer het perfecte moment zich voordoet.

Bij een kickboksschool in Almere leer je je tegenstander met respect te behandelen. Respect en discipline zijn dé pijlers voor elke vechtsport, omdat je je tegenstander natuurlijk niet zomaar aan kan vallen. Tijdens trainen en wedstrijden leer je jezelf te beheersen en agressie een plek te geven. Mensen die onbesuisd of heftig reageren op situaties kunnen daarom veel baat hebben bij kickboksen.

Tags

Dit bericht is gepost op 2 mei 2022 om 11:42 uur en is geplaatst in Zonder rubriek.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Personal training Almere: een fit en gezond leven
4x waarom je zou moeten beginnen met boksen