4x waarom je zou moeten beginnen met boksen

Wil jij graag meer in beweging komen en zoek je een leuke manier om te sporten? Dan is boksen absoluut iets wat je kunt overwegen. Boksen is ontzettend populair en dat is niet zomaar zo. Het heeft namelijk meerdere voordelen. Waarom ook jij zou moeten beginnen met boksen? Wij zetten hieronder vier goede redenen op een rij!

Het is de ultieme workout voor je lichaam

Een van de beste redenen om te beginnen met boksen, is omdat het dé ultieme workout is voor je lichaam. Dit heeft te maken met het feit dat je met boksen diverse spiergroepen traint, waardoor je hele lichaam aan het werk wordt gezet. Met deze sport ben je niet alleen je armen aan het trainen, maar ook je benen, rug, billen en heup. Boksen is dus een zeer goede workout waarmee je veel spiergroepen tegelijkertijd traint. Bovendien kun je er een hoop calorieën mee verbranden, wat natuurlijk ook mooi meegenomen is. Omdat je zeer intensief aan het sporten bent kun je met een boksles gemiddeld zo’n 600 tot 800 calorieën verbranden. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de duur van je sportsessie en van je gewicht, maar over het algemeen kun je hier flink wat calorieën mee verbranden. Ook fijn als het jouw doel is om wat kilo’s kwijt te raken!

Het is goed voor je sociale contacten

Boksen kun je in je eentje doen, maar het is ook mogelijk om dit in groepsverband te doen. Dit gebeurt vaak en kan goed zijn voor je sociale contacten. Als jij je opgeeft voor een groepsles boksen, leer je veel nieuwe mensen kennen. Je traint met diverse personen en kunt hier wellicht ook wat van opsteken. Als je naast groepslessen ook thuis nog wilt boksen, is dit natuurlijk goed mogelijk. Dan zijn een bokszak kopen en bokshandschoenen uitkiezen een goede eerste stap. Je kunt alleen boksen, maar ook thuis is het uiteraard mogelijk om samen met iemand te boksen. Daag je vriend, vriendin, broer, zus of ouders eens uit voor een lesje!

Het kan stress verlichten

Wat ook een voordeel is van boksen, is dat je hiermee stress kunt verlichten. Als je hiermee te maken hebt, is dit natuurlijk een mooie bijkomstigheid. Wanneer je een stressvolle dag hebt gehad en een tijdje gaat boksen, zal je zien dat je jouw focus even kunt verleggen. Dit kan ervoor zorgen dat je minder gestrest bent en problemen eerder loslaat. Een vrij stressvol dagje gehad? Boksen kan de oplossing zijn om je gedachten te verzetten.

Geeft een boost aan je zelfvertrouwen

Nog een goede reden om te beginnen met boksen, is omdat deze sport jouw zelfvertrouwen een boost kan geven. Niet alleen omdat je een heel fit lichaam kunt krijgen door deze sport te beoefenen, maar ook omdat je door te boksen in staat bent om jezelf beter te verdedigen. En dit kan in sommige situaties in het leven nog goed van pas gaan komen. Je kunt jezelf zekerder gaan voelen en weet beter waar je lichaam toe in staat is. En dat is zeer positief voor jouw zelfvertrouwen.

Kortom: er zijn meerdere redenen om te beginnen met boksen. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een nieuwe toffe sport, dan is dit absoluut het proberen waard. Zowel in groepsverband als zelf kun je hiermee aan de slag gaan. Wat je nodig hebt als je gaat boksen? Uiteraard kun je niet boksen zonder goede bokshandschoenen. Als je hiernaar op zoek bent, zijn deze Venum bokshandschoenen een aanrader.

Tags

Dit bericht is gepost op 16 augustus 2022 om 08:33 uur en is geplaatst in Zonder rubriek.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Wat kan je allemaal leren bij een kickboksschool in Almere?