Koffiemocktails die in 1-2-3 klaar zijn!

Al eens gehoord van koffiemocktails? Cocktails met koffie, zonder alcohol dus. Ontdek hoe jij een klassieke cold brew, een cold brew tonic, een zure cold brew en een chai coffee bereidt in een handomdraai.

Snelle brouwsels

Alcoholvrije cold brew drankjes zijn snel te bereiden, op voorwaarde dat je een kan cold brew koud hebt staan in de ijskast. Je kan cold brew – of koud gebrouwen koffie – maken door 200 gr gemalen kwaliteitskoffie, zoals Lavazza, in een pot of kan te doen en er 1 liter koud water aan toe te voegen. Schud goed en dek af. Zet de kan of pot minstens 12 uur in de koelkast. Nadien filter je de koffie met een zeef en doe je er genoeg ijsblokjes bij voor een verfrissend effect.

Klassieke cold brew

Om een klassieke cold brew te maken, vul je een glas met het ijskoude koffiemengsel, wat stroop en zure sinaasappel. Shake en werk af met een schijfje sinaasappel en extra ijs. De ideale starter van jouw dag!

Cold brew tonic

Cold brew tonic doet denken aan de populaire gin tonic. Alleen vervangt de koud bereide koffie de gin. Vul je glas met sprankelend tonic water, voeg cold brew en ijsblokjes toe en klaar!

Zure cold brew

Zure cold brew is een variant op de gekende whiskey sour. Het is een zuur, maar verrassend verfrissend drankje. De zure smaak is perfect in balans met de zoetheid van de koffie. Hierdoor kan het drankje velen bekoren. Meng cold brew met citroensap en stroop en werk af met een schijfje citroen.

Chai coffee mocktail

Deze mocktail vraagt iets meer werk dan een cold brew mocktail. Allereerst zal je chai siroop moeten maken. Dit doe je door chai kruiden, vanillesuiker en agavesiroop te koken in een pot met water. Laat het mengsel inkoken tot een stroperige massa en doe het in een flesje.

Voor het maken van de chai coffee mocktail heb je slagroom, vanillesuiker, chai siroop en koffie nodig. Klop de slagroom op met de vanillesuiker. Zet een kopje espresso, doet er een scheutje chai siroop bij en werk af met de opgeklopte slagroom. Een heerlijke afsluiter van een smakelijk diner!

Warme koffie

Word jij pas écht goed wakker bij het drinken van een kop heerlijk warme koffie? Maar mag het eveneens snel gaan? Dan is een kopje capsulekoffie de beste oplossing. Koop Dolce Gusto capsules en geniet van kwaliteitskoffie die je nauwelijks tijd en moeite kost. Dankzij een simpele knop op de machine, kan jij het genot van een heerlijke warme kop koffie ervaren.

Tags

Dit bericht is gepost op 21 november 2022 om 15:32 uur en is geplaatst in Zonder rubriek.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Al je workouts bijhouden met Apple