Mijn spiermassa neemt niet toe, wat nu?

Je bent al een tijdje vaste klant bij de sportschool, je werkt je de longen uit het lijf, maar die spiermassa wilt maar niet volgen. Beginners weten vaak niet genoeg over hoe ze hun spiermassa moeten trainen. Hier vind je alvast enkele tips.

Wees geduldig: het kost tijd om spiermassa op te bouwen. Het duurt maanden, zelfs jaren voor je het lichaam van een echte bodybuilder kunt hebben.

Train regelmatig, maar overdrijf niet: beginners zijn vaak al te enthousiast en trainen letterlijk teveel. Ze gunnen hun lichaam niet de rust die het nodig heeft om te herstellen en zich aan te passen. Zo kan je lang blijven wachten op de resultaten.

Eet gezond: bij een dieet met te weinig calorieën zul je niet snel resultaten zien, maar een dieet met teveel calorieën zorgt voor een toename van je lichaamsvet. Zoek naar een gezond evenwicht tussen de twee.

Zorg voor voldoende nachtrust: een goede nachtrust met minstens 8 uur slaap is erg belangrijk.

Zoek een trainingsmaatje: met een trainingspartner trainen werkt motiverend. Als je het even niet meer ziet zitten, kan een trainingspartner je een duwtje in de rug geven.

Luister naar je lichaam: als je moe of ziek bent, rust dan een dag uit. Of beperk je een dagje tot aerobics en wat lichtere oefeningen.

Neem gewichten die zwaar genoeg zijn: om spiermassa aan te maken, moet je trainen met gewichten die zwaar genoeg zijn. Te zware gewichten zijn ook niet goed, je moet wel in staat zijn de oefening correct uit te voeren.

Volg je trainingschema nauwkeurig op: Houd het programma dat je(eventueel samen met je trainer) hebt opgesteld tot het einde vol.

Train niet alleen je armen, ook je benen: het trainen van de armen is gemakkelijker. Bovendien zijn de resultaten altijd veel sneller zichtbaar. Maar als je je lichaam evenwichtig wilt ontwikkelen, is het trainen van de benen zeker zo belangrijk!

Dit bericht is gepost op 17 januari 2008 om 10:03 uur en is geplaatst in Krachttraining.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.