Wat is het nut van cardiotraining voor krachtsporters?

Van krachtsporters wordt vaak gedacht dat ze alleen met gewichten bezig zijn, maar velen doen ook aan cardiotraining. Een overzicht van de voordelen die cardiotraining krachtsporters en bodybuilders te bieden heeft.

Je wordt gezonder

Obesitas is een van de ziekten van onze tijd. Mensen bewegen steeds minder en worden steeds dikker. Cardiofitness en duursporten zijn de beste manieren om je gezondheid gunstig te beïnvloeden. Je hart en longen worden sterker door de zware belasting. De combinatie tussen krachttraining en cardiofitness is ideaal.

Je krijgt meer uithoudingsvermogen

Bij cardiofitness zijn grote spiergroepen betrokken, wat erg goed is voor de ontwikkeling van een algemeen uithoudingsvermogen.

Je valt af

Als je iets wilt doen aan je vetmassa terwijl je je spiermassa opbouwt, dan is cardiofitness zeker aan te raden. Door aan cardiofitness te doen, verbrand je immers heel wat calorieën.

Het is eens iets anders

Als je altijd met gewichten in de weer bent, is cardiofitness eens iets anders. Voor veel krachtsporters is een beetje afwisseling meer dan welkom, zeker als ze iedere dag in de sportschool zitten.

Je spieren herstellen zich sneller

Als je veel traint met gewichten,is het normaal dat je spieren lichte schade oplopen. Als die spieren herstellen, maakt het lichaam nieuwe spieren aan. je spieren herstellen zich sneller als er een betere doorbloeding is.

Je kan het als opwarming gebruiken

Voordat je begint met de gewichten en de krachttoestellen, is het noodzakelijk dat je lichaam eerst op temperatuur komt. Cardiofitness leent zich daar uitstekend toe. De beste machines voor een opwarming zijn de crosstrainer en het roeiapparaat. Op die toestellen moet je zowel je benen als je armen gebruiken. Warm ongeveer 10 à 15 minuten op.

Dit bericht is gepost op 21 januari 2008 om 12:46 uur en is geplaatst in Cardiotraining.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Hoe richt je je eigen home gym in?
Wat is Callanetics?