Wat is Callanetics?

Callanetics is een fitnessprogramma dat tot doel heeft je lichaam sterker te maken en in vorm te brengen. Dat resultaat wordt bereikt door rustig uitgevoerde spierversterkende oefeningen. De spieren worden getraind door de afwisseling tussen spanning en ontspanning.

De trainingen bestaan uit afwisselend statisch en dynamisch uitgevoerde oefeningen die zich vooral richten op de diepere buik-, billen-, benen- en rugspieren. Bij callanetics draait alles om low impact-oefeningen. Dat betekent dat er vooral grondoefeningen gedaan worden en er niet gesprongen wordt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij aerobics.

Callanetics is geschikt voor iedereen. De oefeningen worden in een erg rustig tempo uitgevoerd en zijn dus gemakkelijk te volgen voor beginnende of minder ervaren sporters, oudere sporters en mensen met overgewicht. Callanetics is ook zeer geschikt voor mensen met rug- of knieklachten. De begeleider let nadrukkelijk op de lichaamshouding en voorkomt zo blessures.

De lessen worden in groepsvorm gegeven op een sportschool. Om aan de trainingen deel te nemen, heb je geen speciale apparatuur, kleding of schoenen nodig. Gewoon kleding die los en gemakkelijk zit is al voldoende.

Voordelen

Het heeft een ontspannende werking
Het is goed voor je algemene welzijn
Het maakt je leniger
Je krijgt een plattere buik
Je vermindert je heupomtrek
Je verstevigt je zitvlak, arm- en borstspieren
Je werkt aan je eigen tempo

Dit bericht is gepost op 28 januari 2008 om 13:56 uur en is geplaatst in Soorten fitness.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Wat is het nut van cardiotraining voor krachtsporters?
Wat is step aerobics?