Wat is step aerobics?

Step aerobics of Steps is een vorm van aerobics waarbij gebruik gemaakt wordt van een opstapbankje. Het is een training die voor iedereen geschikt is, mannen en vrouwen, oud en jong. Doordat je beurtelings op en af het bankje stapt, worden vooral je benen, billen en heupen goed getraind.

Tijdens een step aerobics-training beweeg je meer op de maat van de muziek. Tijdens de training krijgen de deelnemers een choreografie aangeleerd, waarbij ze op het bankje stappen en armbewegingen doen. Het bankje staat vrij laag, zodat de spieren en gewrichten niet teveel belast worden. Springen of huppelen is uit den boze. De pasjes zijn gemakkelijk.

Voordelen

Step aerobics is erg populair in fitnesscentra en sportscholen. Deze vorm van fitness is dan ook erg toegankelijk. Het niveau van de training kan aangepast worden aan de groep en iedere deelnemer kan de hoogte van de step afstellen op basis van zijn eigen kunnen.

Door aan step aerobics te doen, verbeter je niet alleen je uithoudingsvermogen, maar ook je figuur en houding. Ook voor wie een paar kilo wil afvallen, is step aerobics de ideale training.

Step aerobics is bovendien een goedkope sport. Behalve goede sportschoenen heb je niets anders nodig. Step aerobics is een groepstraining, wat het voor veel mensen erg gezellig maakt.

Dit bericht is gepost op 4 februari 2008 om 11:21 uur en is geplaatst in Algemeen, Cardiotraining, Soorten fitness.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: WordPress › fout

Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site.

Meer informatie over probleemoplossing in WordPress.