Heeft krachttraining een invloed op je libido?

Mannen die vaak aan krachttraining of bodybuilding doen, vragen zich vaak af op welke manier dit hun seksleven zal beïnvloeden.

Een van de hormonen in het menselijk lichaam die zowel op sportief als seksueel vlak een invloed hebben, is testosteron. En laat je lichaam nu zowel tijdens het trainen met gewichten als tijdens de seks testosteron vrijmaken. Hier lees je hoe het precies zit…

Krachttraining en seks

Een hoog testosterongehalte in het lichaam van de man heeft een positieve invloed op z’n libido. Als het testosterongehalte daalt wanneer de man ouder wordt of een slechte gezondheid heeft, zal ook zijn seksdrive afnemen.

Als een man veel traint met gewichten, stijgt zijn testosteronspiegel, op voorwaarde dat hij een goed uitgebalanceerd fitnessprogramma volgt. Overtraining heeft een erg schadelijk effect op de testosteronspiegel. Teveel trainen met gewichten is dus schadelijk voor je seksleven.

Volg dus een programma waarbij je 20 tot 40 sets per training uitvoert. Train eerder met zware gewichten waarmee je minder reps moet doen dan met lichte.

Libidoverhogende oefeningen

Bepaalde oefeningen hebben een betere invloed op je seksleven dan andere. De beste oefeningen zijn zonder twijfel de full squats. Tijdens het uitvoeren van full squats gebruik je zoveel spieren dat je lichaam wel nieuwe testosteron moet vrijmaken.

Andere oefeningen zijn:

Bench press
Bent-over row
Stiff-legged deadlift
Lunges
Shoulder press
Back squat
Pull-ups

Seks voor de training

De tweede vraag is natuurlijk of seks geen invloed heeft op je prestaties op de fitnessvloer. Sommige mannen willen er absoluut zeker van zijn dat seks hun progressie bij de krachttraining niet belemmert.  Over het algemeen zal seks geen invloed hebben op je performance. Ook tijdens seks komt het hormoon testosteron vrij, wat je training alleen maar ten goede komt.

Alleen mannen die net seks hebben gehad en daarna naar de fitnessclub gaan, presteren soms minder goed. Bij sommige mannen veroorzaakt stress spiervermoeidheid, maar bij andere kan het juist leiden tot meer energie.

Indirecte effecten van training

Mannen die op een extreme manier omgaan met de sport en het percentage lichaamsvet drastisch verminderen, kunnen een impact ondervinden op hun seksleven. Ze zullen merken dat ze veel minder zin hebben in seks.

Ook overtraining, zoals hierboven vermeld, kan leiden tot een daling van je libido. Het is belangrijk dat je er tussen twee trainingen door voor zorgt dat je voldoende rust krijgt.

Ten slotte kunnen ook de supplementen die je eventueel neemt een negatieve invloed uitoefenen op je fitnessprestaties. Als je steroïden neemt, zal je libido een boost krijgen. Maar denk eraan dat steroïden ook vervelende bijwerkingen kunnen hebben, zoals de ontwikkeling van borsten, impotentie en het krimpen van je testikels. Gebruik dus liever geen steroïden als je je zorgen maakt over je seksleven.

Dit bericht is gepost op 21 februari 2008 om 11:43 uur en is geplaatst in Krachttraining.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Wat is glutamine?
De voordelen van supertrage sets