Op zoek naar een fitnesscentrum

Wil je beginnen fitnessen en ben je op zoek naar een geschikt fitnesscentrum? Beslis dan niet zomaar op één twee drie om een abonnement te nemen bij een bepaald fitnesscentrum, maar zoek eerst eens goed uit wat het aanbod is. Bij welk fitnesscentrum zou jij je goed voelen? Hier vind je alvast een leidraad met belangrijke factoren waar je op kunt letten bij het kiezen van een fitnesscentrum.

Locatie

De locatie van je fitnesscentrum is erg belangrijk. Want zeg nu zelf, eerst een halfuur moeten rijden om te sporten, werkt niet echt motiverend. Tenzij ze in dat verder gelegen fitnesscentrum echt toestellen hebben die ze elders niet hebben en voor jou onontbeerlijk zijn, kun je best kiezen voor het dichtbij gelegen fitnesscentrum.

Prijs

De kosten van een abonnement kunnen van fitnesscentrum tot fitnesscentrum enorm verschillen. Grote fitnessclubs zijn vaak voordeliger, omdat ze zoveel klanten hebben. Vraag ook zeker na of je gebruik mag maken van alles in het fitnesscentrum of dat je moet bijbetalen voor het gebruik van sauna, zonnebank, spinningfietsen, enz. Vraag ook eens na   of het fitnesscentrum een proeflidmaatschap heeft. Zo kun je een aantal keer proberen of het wel echt iets voor jou is vooraleer je overgaat tot de aanschaf van een abonnement.

Apparatuur

Ga eens na hoeveel apparaten er in het fitnesscentrum staan. Iedere keer  moeten aanschuiven voor je favoriete apparatuur is immers niet leuk. Als je graag afwisselt tussen verschillende toestellen, is het belangrijk dat het fitnesscentrum de nodige variatie in huis heeft. Neem binnen ook eens een kijkje om na te gaan of de apparaten goed onderhouden zijn.

Lessen

Zou je graag lessen volgen in crosstraining, aerobics of spinning? Ga dan zeker op voorhand na wat het aanbod is.

Begeleiding

Heeft het personeel van het fitnesscentrum de nodige ervaring? Kun je bij hen terecht met al je vragen?

Dit bericht is gepost op 8 juni 2009 om 12:40 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: 6 sporten om je billen te trainen
Wat zijn de hamstrings?