Hoeveel calorieën verbrand je met deze sporten?

Als je sport, verbrand je calorieën, en bijgevolg ook vet. Maar hoeveel calorieën verbrand je nu precies als je aan het sporten bent?

Lopen

Als je gaat lopen, verbrand je op 30 minuten ongeveer 450 calorieën. Daarnaast is het ook een uitstekende oefening voor de longen. Door te lopen krijg je meer kracht in je benen en kweek je uithoudingsvermogen. Warm je grondig op, draag de juiste schoenen en houd een rustig tempo aan.

Zwemmen

Al zwemmend verbruik je  tot 360 calorieën per halfuur, afhankelijk van welke zwemslag je gebruikt. Zwemmen is een uitstekende workout voor het hele lichaam.

Fietsen

Als je fietst, verbrand je ongeveer 300 à 400 calorieën op 30 minuten, afhankelijk van je snelheid. Fietsen is een ideale cardiotraining en zorgt ervoor dat je spieren opbouwt in je dijen en kuiten. Maar het is  niet zo’n goede sport voor je bovenlichaam.

Boksen

Als je in de ring durft stappen, zul je ervoor beloond worden. Voor ieder halfuur boksen zal je  ongeveer 330 calorieën verliezen. Bovendien is het erg goed voor je longcapaciteit en zullen je spieren krachtiger opbouwen.

Basket

Als je basket, ben je nonstop in beweging. Je zal ongeveer 290 calorieën per halfuur verbranden. Tegelijkertijd  ontwikkel je flexibiliteit, uithoudingsvermogen en longcapaciteit. Warm je voldoende op, want de plotse draaien en  bewegingen kunnen tot lelijke blessures leiden bij wie niet voorbereid is.

Roeien

Roeien  is een efficiënte manier om energie te verbranden. Per halfuur roeien verbrand je  ongeveer 280 calorieën. Je zal ook uithoudingsvermogen opbouwen en ervoor zorgen dat je kracht en spieren in je schouders, dijen en biceps ontwikkelt. Met kajakken en kanoën verbrand je ongeveer 170 calorieën per halfuur.

Tennis

Als je tennist, verbrand je ongeveer 250 tot 300 calorieën per halfuur. Tennis is een sport waarvoor snelheid, soepelheid, kracht en reactie vereist zijn. Draag de juiste schoenen om enkelblessures te vermijden.

Langlaufen

Met langlaufen zal je zo’n 270 calorieën per halfuur verbranden. Alleen al het feit dat je buiten in de sneeuw bent, zal je metabolisme versnellen.

Schaatsen

Als je schaatst, verbrand je ongeveer 250 calorieën per halfuur. Schaatsen is een ideale workout voor je dijen, kuiten, hamstrings en billen. De draaibewegingen zorgen ook voor strakkere buikspieren.

Squash

Als je squasht, verbrand je ongeveer 300 calorieën op 30 minuten. Squashen is een ideale cardiotraining en een uitstekende workout voor het lichaam.

Dit bericht is gepost op 22 februari 2010 om 09:15 uur en is geplaatst in Algemeen, sporten.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: 10 manieren om snel sterker te worden
Yoga en Pilates voor je buikspieren