Yoga en Pilates voor je buikspieren

Wil je je buikspieren trainen en doe je regelmatig buikspieroefeningen? De kans is groot dat je de volgende buikspieroefeningen, gebaseerd op yoga en Pilates nog niet geprobeerd hebt.

100’en

Leg je met je gezicht naar boven, houd je benen omhoog, houd ze samen en gestrekt. Hef je hoofd en schouders van de grond, trek je buikspieren in en leg je handen naast je heupen. Laat je benen zo ver zakken als je kan, terwijl je je rug op de vloer houdt en druk je met je handen omhoog en naar beneden. Tel de keren dat je jezelf omhoog drukt, adem voor vijf tellen in en voor vijf tellen uit. Herhaal de oefening tot je hem 100 keer gedaan hebt.

Beencirkels

Leg je op de grond neer met je gezicht naar boven en hef je rechterbeen omhoog. Houd het gestrekt met je tenen naar voren wijzend. Maak er grote cirkels mee zonder je torso of je heupen te bewegen. Herhaal de oefening vijf keren tegen de klok in en wissel van benen. Herhaal dit twee tot drie keer voor ieder been.

Boomstam

Sta recht, met je voeten naast elkaar, je armen aan de zijkant van je lichaam en je lichaam in een lijn. Adem in en buig je rechterbeen. Trek je hiel omhoog tot hij op de binnenkant van je linkerdij rust. Zoek je evenwicht en houd deze positie even aan. Strek je armen langzaam boven je hoofd, met je handpalmen tegen elkaar. Druk je knie naar achter zonder je heupen te bewegen. Houd deze positie 30 seconden aan en verander dan van kant. Herhaal de oefening twee tot drie keer.

Plank

Leg je met je gezicht naar beneden en je ellebogen op de vloer rustend, naast je hoofd. Druk je lichaam van de grond en alsof je gaat pompen en laat je lichaam op je ellebogen  of handen rusten. Span je buikspieren op en houd het lichaam in een rechte lijn van hoofd tot tenen. Houd deze positie 30 tot 60 seconden aan. Herhaal de oefening zo vaak als je kan. Beginners kunnen de oefening op hun knieën uitvoeren.

Dit bericht is gepost op 23 februari 2010 om 14:47 uur en is geplaatst in Algemeen, Fitnessoefeningen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Hoeveel calorieën verbrand je met deze sporten?
Fitness voor een goede gezondheid