10 manieren om snel sterker te worden

Fitness jij vooral om kracht te winnen en spieren op te bouwen? De volgende 10 tips kunnen je helpen dat doel te bereiken.

1. Doe de 4 basisoefeningen

De beste krachtoefeningen zijn de squat, deadlift, bench press en shoulder press. Deze kan je natuurlijk aanvullen met een heleboel andere oefeningen.

2. Gebruik eerst barbells

Vergeet al die fitnessmachines, barbells zijn nog steeds het belangrijkste materiaal voor een workout. Ook dumbbells verdien zeker hun plaats in een workout. Alle andere oefeningen zijn aanvullend.

3. Houd het eenvoudig

Tijdens een set moet je niets anders doen dan reps tellen. Concentreer je op het heffen van je gewichten. Je tempo aanpassen tijdens de oefeningen zal het alleen maar nodeloos ingewikkeld maken.

4. Houd een dagboek bij

Schrijf iedere dag op welke oefeningen je gedaan hebt, hoeveel sets en hoeveel reps en met welk gewicht. Zo is het gemakkelijk om te controleren hoeveel vorderingen je maakt.

5. Forceer niets

Te veel ineens doen is nergens goed voor en leidt alleen maar tot blessures.

6. Doe er vijf

Vijf reps per set blijkt meestal de ideale hoeveelheid te zijn.

7. Voeg langzaamaan gewicht toe

Als je vooruitgang wilt boeken, kan je best langzaamaan gewicht toevoegen. Als je te snel voor te zwaar gaat, zal je niet meer kracht opbouwen.

8. Doe cardio

Voor een gezond lichaam kan je best ook aan cardiotraining doen. Als het echt je bedoeling is grote spieren op te  bouwen, kan je best wel niet kiezen voor duurlopen of lange afstanden fietsen. Korte, intensieve cardiotrainingen zijn aan te raden.

9. Zorg dat je lichaam in evenwicht is

De oefeningen die je doet voor een kant van het lichaam,  moet je ook doen voor de andere kant. Op die manier kan je blessures en onevenwicht in  je training vermijden.

10. Doe de oefeningen op de juiste manier

Veel oefeningen zullen weinig effect hebben als je ze niet op de juiste manier uitvoert

Dit bericht is gepost op 22 februari 2010 om 09:04 uur en is geplaatst in Krachttraining.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: 6 manieren om sneller sterke buikspieren te krijgen
Hoeveel calorieën verbrand je met deze sporten?