6 manieren om sneller sterke buikspieren te krijgen

Doe jij buikspieroefeningen, maar zou je sneller resultaat willen zien? Misschien lukt het met een van de volgende tips wel.

Doe aan Pilates

Om de spieren onder je ‘love handles’, de uitwendige schuine buikspieren, te versterken, is het aan te raden Pilates eens te proberen. Deze oefeningen trainen verschillende spieren tegelijk.

Gebruik een fitnessbal

Als  je een fitnessbal gebruikt om je buikspieroefeningen te doen, maak je tegelijkertijd je buikspieren en je rugspieren sterker.

Laat je rug van de vloer komen

Als je op je rug ligt met je knieën gebogen, zou je je vingers onder de holte van je rug moeten kunnen steken. Als je rug zijn normale buiging behoudt, is het gemakkelijker je buikspieren te trainen zonder je ruggengraat te veel  onder druk te zetten.

Voeg gewicht toe, geen herhalingen

Je buikspieren zijn precies zoals je biceps. Om ze sterker en strakker te maken, heb je geen 500 herhalingen nodig. Plaats een gewicht op je borstkas of houd het achter je hoofd en probeer een set van 8 tot 15 sit-ups te doen.

Vertraag

Je zal sneller het lichaam krijgen dat je wilt als je 10 trage reps uitvoert in plaats van 20 snelle. Traag bewegen (twee tellen omhoog en twee tellen omlaag) zorgt ervoor dat je de oefeningen juister uitvoert.

Doe aan cardio

Als je zichtbare buikspieren wilt, moet je ook het laagje vet op je buik kunnen wegwerken. Met krachttraining alleen zal je je vet niet wegwerken. Combineer het dus met cardiotraining, zoals lopen, zwemmen of fietsen.

Dit bericht is gepost op 22 februari 2010 om 08:56 uur en is geplaatst in Algemeen.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Veilig en efficiënt bankdrukken
10 manieren om snel sterker te worden