Veilig en efficiënt bankdrukken

De sterkste kerel in de fitnessclub tilt niet het zwaarste gewicht bij de bench press, wel de kerel die precies weet hoe hij moet bankdrukken. Voor de bench press, de gevaarlijkste fitnessoefening, is immers een goede techniek vereist. Een goede techniek laat je meer gewicht heffen zonder dat je je schouders blesseert. De volgende raadgevingen kunnen je hierbij helpen.

Ademhalen

Neem diep adem voordat je voor iedere rep het gewicht laat zakken. Laat de lucht je longen binnenstromen en adem niet meteen uit. Op die manier zal je ruggengraat zich stabiliseren en zal je een gespannen gevoel hebben in je lichaam. Je zal je meteen sterker voelen. Als je het gewicht tot aan je borstkas hebt laten zakken, zal dit het gevoel geven van een springveer.  Als je inademt terwijl je het gewicht laat zakken, zal je wat spanning verliezen.

Trek

Laat het gewicht niet alleen door zwaartekracht naar beneden komen. Houd je ellebogen dicht tegen je zijkanten aan. Je bovenarmen zouden een hoek van 45° moeten vormen met je bovenlichaam als het gewicht zich bijna op je borstkas bevindt.

Druk

Druk het gewicht terug omhoog in een boogbeweging. Doe alsof je het gewicht van je borstbeen in de richting van je gezicht drukt. Zo worden je triceps meer aan het werk gezet.

Dit bericht is gepost op 19 februari 2010 om 08:38 uur en is geplaatst in Krachttraining.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Buiten sporten in de hitte
6 manieren om sneller sterke buikspieren te krijgen