Hoe krijg ik grote kuiten?

Je kuiten zijn opgebouwd uit twee spierkoppen: de musculus soleus en de musculus gastrocnemius. Samen vormen die de musculus triceps surae. Een goed getrainde kuitspier is gemakkelijk op het onderbeen waar te nemen.

Veer bij de oefeningen voor de kuitspieren niet teveel door. Dat is een fout die vaak gemaakt wordt en die veel blessures tot gevolg heeft.

Kuiten zijn een van de moeilijkste spiergroepen om te trainen. De resultaten zijn maar langzaam zichtbaar. Een ideale training van je kuiten bestaat uit veel herhalingen van de oefeningen met veel gewicht.

Las voldoende rust in tussen je trainingen. Je kuiten gebruik je in het dagelijkse leven namelijk ook al intensief.

One Leg Calf Raises

Pak in iedere hand een kleine halter en ga rechtop staan. Richt de rechtervoet op zodat je op je hielen staat en houd je andere voet ontspannen. Span de voet aan en zak terug tot op de grond. Wissel daarna af met de linkervoet.

Standing Calf Raises

Plaats het gewicht (1,5-2 keer je lichaamsgewicht) van de standing calf-machine op je schouders. Licht je hielen hoog op en zak vervolgens terug.

Seated Calf Raises

Zet je op een calf raise-machine en plaats het voorste gedeelte van je voeten op de voetensteun. Plaats het gewicht op je knieƫn. Licht je hielen hoog op, span je kuiten aan en laat je terugzakken

Dit bericht is gepost op 17 januari 2008 om 12:05 uur en is geplaatst in Fitnessoefeningen, Krachttraining.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Wat zijn de beste oefeningen voor de rugspieren?
Hoe train je je onderarmen?