Krachttraining voor beginners

Wil je in vorm geraken, maar weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Geen nood, wij helpen je hier al een eind op weg. Het is aan te raden zelf meer informatie kunt zoeken, advies in te winnen bij meer ervaren bodybuilders en te experimenteren met verschillende technieken.

Zoek een fitnessclub

Zoek een propere sportschool met moderne fitnesstoestellen en vriendelijk en behulpzaam personeel. Je wilt toch geen tijd doorbrengen in een stinkende ruimte die er als een vuilnisbelt? Kies een fitnessclub dichtbij huis of je werkplaats. Zo hoef je nooit ver om te rijden om te gaan trainen.

Stel doelen op

Stel jezelf geen onrealistische doelen voor ogen, want zo zul je alleen maar teleurgesteld worden. begin klein en bouw geleidelijk aan kracht en spieren op.

Spierkracht en spiermassa opbouwen voor je hele lichaam zou je voornaamste doel moeten zijn. eens je spieren er rijp voor zijn, kun je beginnen met de training van specifieke delen van het lichaam. Onthoud dat je altijd eerst spieren moet opbouwen voor je ze ‘vormt’.

Luister naar je lichaam

Besteed altijd aandacht aan wat je lichaam je wilt vertellen. Voel je je zwak, moe of misselijk, sla dan de training over en kom de volgende dag sterker terug. Een slechte workout heeft totaal geen nut!

Zoek een trainingspartner

Om jezelf extra te motiveren, zou je een betrouwbare trainingspartner moeten zoeken. Zoek iemand die op hetzelfde niveau zit als jou. Op die manier worden je workouts competitiever en zul je meer vooruitgang boeken.

Stretch altijd

Voordat je gewichten begint te heffen is het belangrijk dat je je spieren opwarmt. Doe een paar minuten lichte cardio om je bloedstroom te bevorderen. Op die manier worden je workouts competitiever en boek je minder vooruitgang.

Blijf ademen

Ademen is essentieel voor een goede techniek om gewichten te heffen. Het principe is simpel: adem uit wanneer je het gewicht opheft (en je spieren dus opspant), adem in wanneer je  je gewicht laat zakken.

Volg een gezond dieet

Je kunt nog veel gewichten heffen, maar als je je niet aan het juiste dieet houdt, zul je er nooit resultaat van zien. Het is uiterst belangrijk dat je een goed uitgebalanceerd dieet volgt. Zoek uit wat voor jou de ideale verhouding tussen proteïnen, koolhydraten en vetten is. Vermijd onverzadigde vetten. Zorg ervoor dat je voldoende vitaminen en mineralen naar binnen speelt.

Neem eventueel supplementen

Het enige supplement dat aan te raden is voor beginners is proteïne. Dit bevordert de aanmak van magere spiermassa. Proteïnesupplement is vrij goedkoop, zeker wanneer je het vergelijkt met kip, tonijn en andere proteïnerijke voedselwaren.

Doe ook aan aerobics en cardio

Krachttraining is het efficiëntst in combinatie met cardiotraining. Doe het minstens twee of drie keer per week. Cardio zal je helpen vet te verbranden, je stress verminderen en je hart gezond houden.

Rust voldoende

Als je volop met gewichten in de weer geweest bent, heeft je lichaam rust nodig. Zorg dus voor een goede nachtrust en doe geen andere fysieke activiteiten.

Dit bericht is gepost op 30 april 2008 om 12:01 uur en is geplaatst in Krachttraining.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: ‘Zware’ versus ‘lichte’ training
Tips om aan te komen in gewicht