Wat zijn de beste oefeningen voor de bovenbenen?

Squats

Squats zijn eigenlijk kniebuigingen terwijl je een halter vasthoudt. Plaats een lange halter (barbell) op je schouder en pak de stang op schouderbreedte vast. Zet je voeten ongeveer op schouderbreedte uit elkaar. Houd je rug recht. Buig langzaam door je knieën totdat je bovenbenen horizontaal zijn alsof je op een stoel zit. Houdt die positie even aan. zorg eerst dat je de oefening goed onder de knie hebt met lichte gewichten, het risico op blessures is namelijk erg groot.

Lunges

Met lunges ontwikkel je de voorkant van je bovenbenen en de bilspieren. Ga rechtop staan met een lange halter op je schouders. Plaats dan je rechterbeen met een grote stap naar voren. Zoek je balans. Houd je schouders recht en blijf recht voor je uitkijken. Buig langzaam je rechterknie totdat je linkerknie bijna de grond raakt. Houd deze positie even aan en strek dan je benen.

Leg Extension

Met deze oefening ontwikkel je de voorkant van je bovenbenen. Neem plaats op de leg extension machine. Zet je neer en haak je voeten onder de rollen. Pak de handvaten aan weerszijden van het toestel vast. Buig je knieën en laat het gewicht zakken.

Leg Press

Met deze oefening ontwikkel je de voorkant van je bovenbenen. Zet je met je rug tegen de rugleuning van het leg press-toestel en houd je voeten lichtjes uit elkaar. Pak de handvaten aan de zijkanten van het toestel vast. Buig langzaam je knieën en laat het gewicht langzaam zo ver mogelijk zakken. Zorg ervoor dat je heupen niet van de bank loskomen. Duw het gewicht dan vanuit je hielen weg terwijl je je benen lichtjes gebogen houdt.

Stiffed-legged Deadlifts

Met deze oefening train je je hamstrings. Pak een lange halter vast, ga rechtop staan en houd je handen en voeten op schouderbreedte. Buig naar voor tot je lichaam ongeveer evenwijdig is met de vloer en laat de halter op armlengte onder je hangen. Recht je rug en til de halter op. Gebruik hierbij je lichaam als hefboom.

Dit bericht is gepost op 15 januari 2008 om 15:42 uur en is geplaatst in Fitnessoefeningen, Krachttraining.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Hoe krijg je een sixpack?
Wat is creatine?