Wat is bodybuilding?

Bodybuilding is een speciale vorm van krachttraining. Bodybuilders proberen door middel van krachttraining met gewichten, afgestemde voeding en voedingssupplementen een mooi symmetrisch gespierd lichaam te kweken. Bodybuilders willen een lichaam met zoveel mogelijk spiermassa en zo weinig mogelijk lichaamsvet. Zo mag de linkerarm niet groter zijn dan de rechter.

Bodybuilding is ook een sport. De bodybuilders tonen hun lichaam aan een jury, die hen punten toekent naargelang hun esthetische verschijning. Tijdens de competitie moeten de bodybuilders op verschillende manieren poseren.
Bodybuilding wordt vaak verward met gewichtheffen, maar is een totaal andere sport. Bij het gewichtheffen proberen de deelnemers een zo zwaar mogelijk gewicht op te heffen.

Training en voeding

Bodybuilders bouwen hun grote spiermassa op door heel veel aan krachttraining te doen. Professionele bodybuilders moeten zes keer per week trainen, en dit twee keer per dag. Ze trainen vooral hun borst, benen, schouders, rug en armen (biceps, triceps).

Ze volgen een speciaal dieet, waarbij ze al gauw 8 keer op een dag moeten eten. Bodybuilders willen vermijden dat hun lichaam voedsel omzet in vet, maar willen wel zoveel mogelijk spiermassa kweken, vandaar het doorgedreven schema van trainen en eten.

Helaas staat het wereldje ook bekend om het gebruik van allerlei goedjes als anabole steroïden en hormonen. Over het risico van het gebruik van die middelen, bestaat veel discussie.

Dit bericht is gepost op 17 januari 2008 om 12:31 uur en is geplaatst in Algemeen, Soorten fitness.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Wat zijn de beste oefeningen voor de training van de borstspieren?
Wat is circuittraining?