Wat zijn de beste oefeningen voor de training van de borstspieren?

Bankdrukken/ Bench press

Met deze oefening ontwikkel je de borstspieren en de voorste deltaspieren. Leg je op het bankje met de voeten uit elkaar. Houd je knieën gebogen in een hoek van 90 graden. Plaats je handen in schouderbreedte op de stang van de halter en houd de halter recht boven je borst. Laat de halter zakken tot hij net je borst niet raakt.

Schuin bankdrukken

Met deze oefening ontwikkel je de borstspieren en de voorste deltaspieren. Buig het bankje in een hoek van 45 graden. Zet je met je voeten plat op de grond en uit elkaar. Houd je knieën gebogen in een hoek van 90 graden. Neem de halter vast met je handen op schouderbreedte en til hem uit de steun. Houd de stang met gestrekte armen boven je borst en laat hem langzaam zakken tot hij de borst raakt. Duw het gewicht omhoog tot je ellebogen weer volledig gestrekt zijn.

Pullovers

Met pullovers kun je je borstkas vergroten. Pak de halter vast op schouderbreedte en ga op een bankje liggen. Strek je armen recht boven je borstkas. Laat de stang met gestrekte armen zo ver mogelijk naar achteren zakken. Breng hem daarna terug in de uitgangspositie.

Dumbell Flys

Ga op een bankje liggen met in iedere hand een kleine halter (dumbell). Zet je voeten plat op de grond en houd de gewichten met gestrekte armen boven je borst. Buig je ellebogen even om blessures te voorkomen. Laat de gewichten rustig zakken in dezelfde lijn als je schouders en breng ze daarna terug in de uitgangspositie. Blijf je armen de hele tijd lichtjes gebogen houden.

Dit bericht is gepost op 17 januari 2008 om 12:25 uur en is geplaatst in Fitnessoefeningen, Krachttraining.

Laat een reactie achter
ID); ?>
Andere interessante artikels: Wat is de beste training voor de triceps
Wat is bodybuilding?